Τρώτε χρήμα κάνει καλό...

Ακούω χτες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ένα θέμα για την κατάσταση πείνας που επικρατούσε στην κατοχή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο… όλα αυτά με αφορμή την σημερινή οικονομική κρίση στην Ελλάδα…  και μου σηκώνεται η τρίχα που απέμεινε μετά από τις χιλιάδες μαλακίες (στην κυριολεξία όμως) που έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια, από την στιγμή που με εισαγάγανε στο κοινωνικό σύστημα και αντιλήφθηκα ότι περιτριγυρίζομαι από τόσο στενόμυαλους και «πως αλλιώς να τους χαρακτηρίσεις» ανθρώπους, που οι μεν κάθονται πίσω από τα μικρόφωνα και χειραγωγούν την κοινή κοιμισμένη και αποπροσανατολισμένη γνώμη και οι δε τα τρώνε αμάσητα τα σκατά που τους σερβίρονται αγνοώντας όποιο διανοητικό επίπεδο είχαν αποκτήσει κατά την περίοδο που το μυαλό τους ακόμα μπορούσε και αφομοίωνε τις γνώσεις χρησιμοποιώντας την κριτική σκέψη…. (τεράστια πρόταση)… Και μετά μου λες να μην βρίζω… ΠΩΣ?!

Διαβάστε το απλά, δεν θα σας κρατήσω και πολύ, δεν έχουμε χρόνο για «μαλακίες» ούτως ή άλλως…(ο’τι και να σημαίνει αυτό)…

 

Ας αφήσουμε την κατοχή για ευνόητους λόγους. Είμαστε λογικοί και έξυπνοι άνθρωποι και αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει μια χώρα να είναι σε συνθήκες πολέμου και ιδίως υπό κατοχή. Μεγάλος πληθυσμός ανδρών (κυρίως) απασχολούνται σε μάχες με τον εχθρό, δεν υπάρχει δηλαδή ικανοποιητική παραγωγή τροφής για την χώρα. Χωράφια ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με βιομηχανίες όλων των κλάδων ελέγχονται από τις δυνάμεις κατοχής και οτιδήποτε παράγεται είναι για τις ανάγκες του εχθρού – αυτό σημαίνει εξάλλου, εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας. Με λίγα λόγια ούτε πρόσβαση στους πόρους υπάρχει και ούτε αρκετή τροφή και πεινάγανε οι άνθρωποι μας. Εντάξει? Κατανοητό?

Και σήμερα… Έχουμε οικονομική κρίση (ότι και σημαίνει αυτό) Δηλαδή? Χρωστάει η χώρα μας…λεφτά…που?...στις κεντρικές τράπεζες…ναι…αυτές που το εκδίδουν το χρήμα… Το οποίο παρεμπιπτόντως είναι χαρτί και όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι ξέρουν ότι το χαρτί δεν τρώγεται…

 

Τι τρώγεται όμως? Κρέας, πατάτες, μακαρόνια και άλλα τέτοια με τα οποία τα ράφια των σουπερμάρκετ είναι τίγκα. Τα χωράφια ανήκουν στους Έλληνες παραγωγούς, το ίδιο και οι φάρμες των ζώων. Η βιομηχανία παραγωγής τροφής υπάρχει, άνθρωποι να απασχοληθούν στις αντίστοιχες θέσεις εργασίας υπάρχουν, κανείς δεν πολεμάει σήμερα.

Γενικά, νομίζω είναι αντιληπτό ότι το φαγητό υπάρχει για όλους και η πρόσβαση…..ώπα (!)…Εδώ είναι η παγίδα… Η πρόσβαση ελέγχεται μέσω του χρήματος. Και εδώ που τα λέμε και η εργασία ελέγχεται μέσω χρήματος. Δηλαδή:

Έχουμε φαγητό να σαπίζει στα ράφια ή στις αποθήκες και δεν θα το τρώμε επειδή δεν θα έχουμε λεφτά?

Έχουμε καλλιεργήσιμη γη και όλα τα απαραίτητα να παράγουμε τροφή αλλά κανείς δεν θα δουλεύει επειδή δεν θα έχει λεφτά?

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ το θεωρώ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ! Είναι δύο τελείως μας τελείως διαφορετικά πράγματα. Που βρήκαν την ομοιότητα εγώ δεν ξέρω. Μήπως εγώ είμαι χαζός? Σύμφωνα με την πλειοψηφία…ναι.

Δεν θα αναλύσω την σκέψη μου περαιτέρω διότι είναι αυτονόητο ότι για να φας πρέπει να το μαγειρέψεις το φαί… Μεταφορικά και κυριολεκτικά μιλώντας….

Και έχουμε και τους αντιπροσώπους της κοινής γνώμης να υποστηρίζουν τις όποιες ηλιθιότητες των άλλων μας αντιπροσώπων –των  πολιτικών, που με την σειρά τους υποστηρίζουν την χρηματοπολιτική των μεγάλων πιστωτικών οίκων… Και αυτοί οι αντιπρόσωποι ζουν ανάμεσά μας (ότι και να σημαίνει αυτό).

Βρείτε την λογική σ’ όλον αυτόν τον παραλογισμό… Εγώ δεν μπορώ….

Last modified on Monday, 28 November 2011 11:10
Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo