Λύση στο Οικονομικό Πρόβλημα της Ελλάδας με τρεις κινήσεις

Εντάξει, όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα χρωστάει πολλά δισεκατομμύρια. Τώρα στο ερώτημα ποια είναι αυτή η Ελλάδα που χρωστάει, από την στιγμή που μια χώρα αποτελείται από τους κατοίκους της και οι κάτοικοι αυτής της χώρας – οι Έλληνες πολίτες δηλαδή δεν φταίνε σε τίποτα ενώ οι αρχηγοί της ίδιας χώρας καταχρέωσαν αυτήν την χώρα παίρνοντας δάνεια από τις τράπεζες της Αμερικής και άλλων χωρών βάζοντας υποθήκη την χώρα που δικαιωματικά ανήκει στους πολίτες της και ΜΟΝΟ… μη με ρωτάτε. Η απάντηση στην ερώτηση αυτή δίνεται από τους πολιτικούς και αντιστοιχεί στα παραμύθια που μας διάβαζαν οι γονείς μας για να μας κοιμίσουν. Δεν θα το αναλύσουμε αυτό, καλύτερα ας δεχτούμε έτσι μαγικά αυτήν την περίπτωση και ας προχωρήσουμε στην πιθανή πρόταση-λύση του επονομαζόμενου Οικονομικού Προβλήματος.

 

Ακολουθούν τα βήματα που είναι απλά και αυτονόητα.

 

ΒΗΜΑ 1ο

 

Θεσπίζουμε νέο Εθνικό νόμισμα, επιστρέφουμε στην ΔΡΑΧΜΗ για την ευκολία. Την έκδοση του οποίου θα την έχει αποκλειστικά το κράτος. Όχι καμιά ιδιωτική τράπεζα ή κάποιος άλλος τραπεζικός όμιλος. Καθαρό Εθνικό νόμισμα. Που η Κρατική (πλέον) τράπεζα μπορεί να το χορηγεί στους πολίτες έναντι χαμηλού επιτοκίου που θα το ορίσουν οι οικονομολόγοι.

 

ΒΗΜΑ 2ο

 

Καταργούμε το Ευρώ ως μέσον συναλλαγής και το αντικαθιστούμε με αντίστοιχη χρηματική ποσότητα σε Δραχμές. Τα Ευρώ οι πολίτες οφείλουν να τα επιστρέψουν στο ταμείο του κράτους. Εφόσον τα περισσότερα λεφτά είναι στις τράπεζες ο έλεγχος επιστροφής θα είναι εύκολος και εφόσον καμία χρηματική συναλλαγή με €  εντός Ελλάδας δεν θα επιτρέπεται, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Κάθε € θα αντικατασταθεί με Δραχμές και αυτό αφορά όλους, από τον απλό πολίτη μέχρι και μεγάλη επιχείρηση. Κανείς δεν χρεοκοπεί!

 

ΒΗΜΑ 3ο

 

Τα Ευρώ που θα μαζευτούν θα πληρώσουν ότι χρέη επιβαρύνουν την χώρα μας.

 

ΤΕΛΟΣ!

Last modified on Thursday, 01 December 2011 12:38
Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo