Ρατσισμός

Ρατσισμός είναι μια παραλλαγή της εκδήλωσης του φόβου που οδηγεί σε μίσος, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα "κάλυμμα" που σκεπάζει αυτή την αδυναμία ώστε ο ρατσιστής να έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατός.

Φόβος της αλλοίωσης της κουλτούρας του πολιτισμού από άτομα άλλων κοινωνικών αξιών (αν εξαιρέσουμε τα υπόλοιπα γνωστά είδη του ή και τα συνυπολογίσουμε), σημαίνει δύο πράγματα:

1 - Ο ρατσιστής θεωρεί ότι ο πολιτισμός του δεν είναι δυνατός να ανταπεξέλθει και συνεπώς υποβαθμίζει τον πολιτισμό του.

2 - Ρατσισμός ΔΕΝ χωράει στην ιδεολογία του πραγματικά πολιτισμένου ατόμου, συνεπώς ο ρατσιστής ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί πολιτισμένο άτομο και πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή.

Είναι παράγωγο της ελλειμματικής παιδείας και γενικών γνώσεων, στηρίζεται σε παραποίηση των γεγονότων με σκοπό το ξύπνημα των δήθεν πατριωτικών συναισθημάτων, σχεδόν πάντοτε ενάντια στην μειοψηφία που είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη. Έχει την τάση να μετατρέπεται σε καθεστώς τύπου χούντας, επιβάλλοντας με την βία την άποψή του στον υπόλοιπο πληθυσμό που διαφωνεί.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως υγιές κοινωνικό σύμπτωμα διότι προκαλεί εντάσεις στο κοινωνικό σύνολο που προσβάλει, στρέφοντας τα άτομα ενάντια ο ένας στον άλλον.

Το πρόσφορο έδαφος του ρατσισμού είναι η υπό κατάρρευση κοινωνία. 

Rate this item
(2 votes)


Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr
More in this category: « Debilocracy

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo