Έξοδος από την Ευρωζώνη. Όχι στο €!

Το Ευρώ ως νόμισμα, δεν μας ανήκει και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε. Είναι ιδιοκτησία της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) όπου οργανισμός αυτός δίνει χρήματα σε χώρες υπό μορφή δανείων. Με απλά λόγια… Η ΕΚΤ είναι ο άμεσος ελεγκτής της οικονομίας ενός κράτους. Δηλαδή ένας ιδιωτικός πιστωτικός οργανισμός επεμβαίνει στην διαχείριση μιας χώρας. Η κυβέρνηση υποχρεούται να φτιάχνει την οικονομία της χώρας σύμφωνα με τις συνθήκες που υποβάλλονται από τον ιδιωτικό οργανισμό αυτό.

 

Κατανοητό?

Αν όχι πάμε να δούμε αυτό.

 

Εσύ νοικιάζεις ένα διαμέρισμα για την οικογένεια σου. Κάθε μήνα πληρώνεις το ενοίκιο στον ιδιοκτήτη ένα ποσό. Ο οικονομικός προϋπολογισμός μιας οικογένειας εξαρτάται και από την τιμή του ενοικίου. Αν ο ιδιοκτήτης, και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, αυξήσει την τιμή του ενοικίου, δηλαδή με απλά λόγια… να βάλει χέρι στον οικογενειακό οικονομικό προϋπολογισμό, ποιες είναι οι συνέπειες?

Βέβαια παρουσιάζεται έλλειμμα στο πορτοφόλι της οικογένειας. Που σημαίνει πρέπει να περιοριστούν τα έξοδα για την προμήθεια βασικών αναγκών, περικόπτεται το χαρτζιλίκι του παιδιού και άλλες αρνητικές οικονομικής φύσεως συνέπιες, όπως πρέπει να βρεθεί δεύτερη δουλειά ή να παρθεί ένα δάνειο να τα καλύψει όλα αυτά (ΔΝΤ στην συγκεκριμένη παρόμοια περίπτωση). Όλα αυτά για να πάρει ο ιδιοκτήτης τα λεφτά του που δικαιούται, λόγω του ότι το διαμέρισμα στο οποίο ζει αυτή η οικογένεια, ανήκει εξ’ολοκλήρου σ’αυτόν.

 

Τι θα μπορούσε να κάνει η οικογένεια και τι είναι πιο σωστό?

 

Βέβαια, όπως αρκετοί το έχουμε βιώσει, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι πρέπει να αποκτήσουμε δικό μας σπίτι. Δική μας ιδιοκτησία! Ένα σπίτι όπου δεν θα χρωστάμε σε κανέναν. Ενδεχομένως να έχουμε και δική μας παραγωγή σε λαχανικά ή αυγά ή ξερω’γω άλλο τι. Με πολλούς τρόπους μπορείς να αξιοποιήσεις την ιδιοκτησία σου.

 

Το καλό σ’αυτό το παράδειγμα είναι, ότι η Ελλάδα ήδη διαθέτει το δικό της «οικόπεδο» και μπορεί να το αξιοποιήσει όπως αυτή θέλει, χωρίς να υπάγεται στις οικονομικές υποχρεώσεις της ευρωζώνης που με την είσοδο στο ευρώ περιόρισε σημαντικά την παραγωγή και τις εξαγωγές. Η εσωτερική μας οικονομία εξαρτάται από τις εισαγωγές που υποχρεωθήκαμε να κάνουμε. Λες και δεν έχουμε τα δικά μας.

 

Λοιπόν, αναλογιστείτε, ζυγίστε λίγο τα πράγματα και σκεφτείτε τι είναι καλύτερο για μας και συνεπώς για την χώρα στην οποία ζούμε. Εγώ είμαι υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη και δημιουργίας δικού μας εθνικού νομίσματος, η έκδοση του οποίου θα είναι καθαρά δικαιοδοσία του κράτους και όχι κάποιου ιδιώτη.

Last modified on Thursday, 01 December 2011 12:42
Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo