Ο κόσμος σας

Δυστυχώς τυχαίνει να αναγκάζομαι να ζω στον δικό σας κόσμο. Το «σας» δεν αντιστοιχεί στον μικρόκοσμο του καθενός αλλά στο σύνολο μικρόκοσμων οι οποίοι τείνουν να έχουν τις περισσότερες κοινές συντεταγμένες, δηλαδή κατά πλειοψηφία. Στην ουσία ζείτε σ’ έναν κοινά-διαμορφωμένο χώρο-χρόνο, που αν το δούμε μεταφορικά θα μπορούσε κανείς να το παρομοιάσει με παράλληλο σύμπαν, παράλληλο με το δικό μου. Ας αφήσουμε όμως τις παρομοιώσεις, διότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ώστε να μπορείς να το αντισταθμίσεις στην κατάσταση που επικρατεί και την οποία την αντιλαμβάνομαι εγώ από την δική μου οπτική γωνία.

 

Ο κόσμος σας είναι άθλιος! Δεν θέλω να είμαι μέρος αυτού! Δεν θέλω ούτε να υποκρίνομαι, διότι αυτό μόνο μου μένει ως λύση ώστε να προσαρμοστώ στους κανόνες, και να μπορώ να ενσωματωθώ στον κοινωνικό σύνολό σας. Είναι πλέον αργά για υποκρισίες και συμβιβασμούς. Η αντίληψη και αυτοσεβασμός μου δεν μου αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε να ξεπέσω στο επίπεδό ατόμων αυτού του κόσμου. Συνειδητά συνυπάρχω και από την στιγμή που ζω, το εκμεταλλεύομαι όσο μπορώ. Ξέρω ποια είναι η κατάληξη και ξέρω ποιες θα είναι οι σκέψεις τις τελευταίες στιγμές της ζωής μου: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

 

Παλιότερα είχα γράψει για το κοινωνικό φαινόμενο και πως αλληλεπιδρά αυτό και τα άτομα μέσα σ’ αυτό, και το πρόβλημα βρίσκετε εκεί. Η διέξοδος είναι απλή αλλά το να κάνεις αυτό το μικρό, αλλά ταυτόχρονα τόσο σημαντικό βήμα, για τους περισσότερους είναι πιο δύσκολο και απ’το να πατήσουν την σκανδάλη και να δώσουν τέλος στην μίζερη ζωή τους. Αυτή η ανατροφοδότηση πληροφορίας (ας το πούμε με την γλώσσα των υπολογιστών) μεταξύ των ατόμων και της κοινωνίας είναι ένας φαύλος κύκλος που δρα ως μαύρη τρύπα που η μόνη λειτουργία της είναι να απορροφά τα πάντα και να τα αφομοιώνει-αλλοιώνει χωρίς να υπάρχει διέξοδος απ’ αυτήν, ώσπου κάποια στιγμή θα σκάσει… και τότε… γάμησέ τα!

 

Ως παρατηρητής, βλέπεις ανθρώπους-μυρμήγκια σε γρήγορη κίνηση, να κάνουν καθημερινές επαναλαμβανόμενες άσκοπες κινήσεις, σ’ ένα στενό πλαίσιο επιτρεπόμενων διαδικασιών κάτω από την στενή επίβλεψη των ειδικά διορισμένων για την εύρυθμη λειτουργία του «κόσμου» άλλων ανθρώπων… Μια μεγάλη φωλιά! Μόνο που δεν είναι έτσι, ή όπως κάποιοι ονειροπαρμένοι το βλέπουν από την δική τους διεφθαρμένη φαντασιοπληξία και έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο κόσμος μας είναι υπέροχος. Δείξτε μου ένα πράγμα που πιστεύετε ότι είναι ωραίο και θα σας δείξω ότι ζείτε ένα όνειρο-εφιάλτη.

 

Αναλύστε την καθημερινότητα σας. Αφήστε όμως στην άκρη όλα αυτά που θεωρείτε ως δεδομένα. Από την μικρή ακόμα ηλικία, αυτό που γίνεται είναι η προσπάθεια να ενσωματωθείς σ’ αυτό το χάος. Μεγαλώνετε τα παιδιά σας σύμφωνα με τα πρότυπά σας και τις εισροές της «συνεχόμενα εξελισσόμενης» κοινωνίας. Που σας «αναβαθμίζει» συνεχώς με νέα updates των προγραμμάτων που λέγονται δουλειά, σπίτι, οικογένεια, φίλοι, διασκέδαση, εκπαίδευση και άλλα πολλά…

 

Ξυπνάτε με ξυπνητήρι λες και είναι τόσο σημαντικό να είστε στην ώρα σας. Δουλειά που η έννοια αυτή είναι ισοδύναμη με την δουλεία, απλά πολύ περίτεχνα κάποιοι κάποτε αλλάξανε τον τόνο στην λέξη, μετακινώντας τον στο «α». Η δουλειά των περισσοτέρων περιστρέφεται γύρω από το χρήμα…των άλλων – εσύ απλά αμείβεσαι για την διαχείρισή τους. Ουρές στα ταμεία των τραπεζών, καταστημάτων, ΙΚΑ, ταμείων ανεργίας..να πάρουν και να δώσουν τα λεφτά. Τα ταμεία των μαιευτηρίων όπου γεννιούνται υποψήφιοι δούλοι, είναι πάντα γεμάτα και οι γιατροί που είναι υποχρεωμένοι να βοηθήσουν στο να έρθει στον κόσμο καινούργια ζωή, δεν θα το έκαναν τσάμπα: πρώτα περάστε από το ταμείο να πληρώσετε και μετά (ή ανάποδα αλλά δεν έχει σημασία)…Τι δεν έχεις λεφτά? Έχουμε τράπεζα για να βγάλετε δάνειο, να φέρετε στον κόσμο έναν άνθρωπο ο οποίος μόλις μεγαλώσει θα πάρει και αυτός κάρτες και δάνεια από την ίδια τράπεζα και θα την πληρώνει μια ζωή μετά…

 

Αρρώστησες? Στο νοσοκομείο γρήγορα! Εξετάσεις, επισκέψεις στους γιατρούς…θα πληρώσεις βέβαια… πως αλλιώς θα εφαρμοστεί ο όρκος του Ιπποκράτη που δίνουν οι υποψήφιοι φορείς της υγείας αφού ξεχυλωθούν οι τσέπες των περήφανων για τα παιδιά τους γονέων, πληρώνοντας τους τα δίδακτρα και διατροφές και ενοίκια των σπιτιών τους και την διασκέδαση και τις μετακινήσεις και οποιαδήποτε άλλη φαντασία του αχόρταγου νέου που βιώνει τα πρώτα στάδια της ελευθερίας του… Που η ελευθερία αυτή θα μετατραπεί σε «ανάλογη ελευθερία» - ανάλογη του χρήματος που θα έχεις, εφόσον έχεις δουλειά και δουλεύεις…

 

Και ξαναγυρνάμε στη δουλειά… Εξαναγκαστική εργασία για να ζήσεις ή καλύτερα να επιβιώσεις σ’ αυτόν τον κόσμο. Βλέπεις πως πεθαίνουν τα παιδιά στην Αφρική? Δεν έχουν όλοι την μοίρα σου και την τύχη σου να σου παρέχει το κράτος τα προς τα ζην = Ειρωνεία. Σου παρέχει δουλειά, όχι τα προς τα ζην. Για να ζήσεις πρέπει να δουλέψεις. Άρα η μία προϋπόθεση υπερκαλύπτει την δεύτερη. Και γιατί όχι κατευθείαν την δεύτερη? Δεν είσαι παιδί πλέον να ζεις από τα έτοιμα, πρέπει να προσφέρεις… υπό αμοιβή.

 

Να’ ναι καλά όλοι αυτοί που σκέφτονται για εμάς πριν από εμάς! Ποιοι? Το κράτος! Οι πολιτικοί μας, βρε κουτό! Αυτοί είναι οι πάροχοι της ευημερίας σου. Αυτοί σου προσφέρουν όλα αυτά που προαναφέραμε… την εκπαίδευση, σύστημα υγείας, την δουλειά… για να ζήσεις σαν άνθρωπος. Να δουλέψεις να βγάλεις λεφτά, για να πάρεις σπίτι, αμάξι, να βγεις έξω να διασκεδάσεις… Νοιάζονται για σένα, γιατί είσαι εσύ που θα τους ανταμείβεις μετά μέσω φόρων. Τελοσπαντων…

 

 

 

Όλοι συμμετέχουν σ’ ένα πολύ ωραία στημένο παιχνίδι εξουσίας, με το μοναδικό μέσον το χρήμα, που όλοι ξέρουμε πλέον που παράγεται και πως διανέμεται στον κόσμο σας. Όλη η ζωή σας, όλα αυτά που κάνετε περιστρέφονται γύρω από το χρήμα. Όλα αυτά είναι υπό έλεγχο του χρήματος. Το χρήμα όμως δεν είναι ανεξάρτητος οργανισμός, δεν προϋπήρχε του ανθρώπου. Κάποιος το παράγει και το δίνει με κάποιους όρους, ο ίδιος και το ελέγχει, και συνεπώς ελέγχει και την ζωή σας από την μέρα που γεννιέστε μέχρι που θα πεθάνετε.

 

Όσες φορές και να σας το πει κανείς εσείς τον χαβά σας! Τόσο μαλάκες είστε?! Από την μία γκρινιάζετε για την οικονομική σας κατάσταση με τα επακόλουθα που έχει αυτή, από την άλλη όμως κλείνετε τα μάτια σας στο πραγματικό πρόβλημα, στην ρίζα των προβλημάτων. Το κάνετε είτε από αφέλεια είτε όντως από την αμάθεια και την δυσκολία στην εκλογίκευση των θεμάτων….δεν ξέρω… Απλά αυτό το χαρακτηριστικό σας «προτέρημα» είναι εμπόδιο και περιορίζεστε στο να αναμασάτε τις προδιαγεγραμμένες τεχνικές αντιμετώπισης των προβλημάτων ρίχνοντας το φταίξιμο στους άλλους, βγάζοντας τον κώλο σας απ’ έξω. Και ναι, στις περισσότερες περιπτώσεις οι άλλοι φταίνε. Αλλά γιατί? Μα γιατί τους έχετε δώσει όλα τα δικαιώματα να διαχειρίζονται την ζωή σας, ενώ εσείς ανέμελοι κωλοβαράτε στην TV, στο Internet, σε καμιά καφετέρια, μπαράκι και άλλα μέρη ομαδικής ψυχαγωγικής αποχαύνωσης. Διαιώνιση του προβλήματος είναι δικό σας θέμα.

 

Και γιατί πάλι μιλάω για το χρήμα συσχετίζοντας το με τον κόσμο σας? Αυτό κι’αν είναι αυτονόητο. Το θεμέλιο της κοινωνίας σας, είναι το χρήμα. Όλα στηρίζονται σ’ αυτό. Φως, νερό, τηλέφωνο και γενικά η επικοινωνία, μετακίνηση, κατοικία: αυτά είναι τα απαραίτητα. Και τα άμεσα εξαρτώμενα? Η κοινωνική σας δομή. Οικογένεια, σχέσεις, φιλίες όλα χτίζονται με την ίδια βάση. Οκ υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως σε κάθε κανόνα, αλλά στην πλειοψηφία (ο κόσμος σας ορίζεται κατά την πλειοψηφία) no money – no honey και πάει λέγοντας. Δεν πιστεύω να διαφωνεί κάποιος? Ε?!

 

Και ενώ τα γνωρίζετε οοοοολα αυτά, συνεχίζετε όμως. Ναι μεν κάτι ακτιβιστές του κώλου προσπαθούν να σας αποτραβήξουν από την ψευδαίσθηση της ωραίας ζωής, με red-pill-matrix μεθόδους, αλλά ακόμα και αυτοί είναι εγκλωβισμένοι στο ίδιο σύστημα που και τους απορροφά αλλά και αυτοί από την μεριά τους ρουφάνε τα ίδια συστατικά και όσο περνάει ο καιρός τόσο και γλυκαίνει η γεύση του ναρκωτικού.

 

Ένας για όλους και όλοι για έναν….αλλά εναντίον ποιον? Μαχητές για την δικαιοσύνη της πλάκας. Ηλιθιότητα σε όλο το μεγαλείο. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα δια μαγείας, όσο και να τρίβετε τον κώλο σας σε μάρμαρο. Και δεν έχετε την παραμικρή ιδέα το τι πρέπει να γίνει. Άσε που βάζετε τρικλοποδιά ο ένας στον άλλον συνέχεια. Μάθατε την λέξη Δημοκρατία και βούλωσαν τα αφτιά σας. Πώς να εφαρμοστεί η Δημοκρατία μέσα στο χρηματοοικονομικό σύστημα?! Πάτε καλά?! Όποιος παράγει και ελέγχει το χρήμα αδιαφορεί για τους δίκαιους νόμους σας. Και αυτός ο κάποιος είναι ιδιώτης.

 

Λοιπόν, για να μην μακρηγορούμε. Ο Κόσμος σας είναι ένα σύστημα Δουλείας με όλες τις ανέσεις.

Αν σας αρέσει αυτό…τότε δεν έχω να πω τίποτε άλλο

Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo