Τι είναι ταυτότητα?

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει τέτοια «πιστοποίηση» πολίτη. Ειδικά σήμερα με την τεχνολογία που έχουμε η καταγραφή κάθε «καινούργιου ατόμου», που «εισέρχεται» σ’ αυτό τον κόσμο, στην βάση δεδομένων γίνεται πολύ εύκολα. Το προνόμιο να θεωρηθείς  Έλληνας ή γενικά πολίτης της χώρας, το αποκτάς μερικά χρονάκια αργότερα, κοντά στην ενηλικίωση… κατά περίεργο τρόπο.

Και βέβαια με την πλύση εγκεφάλου, είστε περήφανοι να αυτοαποκαλείστε Έλληνες, απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, του Λεωνίδα και άλλων μεταγενέστερων προσωπικοτήτων που τα ονόματά τους έμειναν στην Ιστορία. Κουβαλάς περήφανα  στο πορτοφόλι σου ένα αποδεικτικό ντοκουμέντο που σε κατατάσσει στα μέλη αυτής την υπέροχης Ελληνικής φυλής (όχι δεν μιλάω ειρωνικά). Είσαι υποχρεωμένος να την έχεις μαζί σου. Χωρίς την ταυτότητα δεν θεωρείσαι πολίτης της χώρας στην οποία ζεις, είσαι άγνωστος, δεν είσαι εγγεγραμμένος στα μητρώα, δεν ανήκεις πουθενά. Και πολύ εύκολα μπορεί να βρεθείς σε κάποιο αστυνομικό τμήμα, όπου θα προσπαθήσουν να εξακριβώσουν σε ποιο ΜΑΝΤΡΙ ανήκεις… και ακολουθούν οι απαραίτητες διαδικασίες (αν και αμφιβάλλω αν συμβαίνει συχνά αυτό).

 

Στην πραγματικότητα όμως? Τι είναι η ταυτότητα, εκτός από την απόδειξη της ύπαρξής σου? Γενικά όλη αυτή η διαδικασία δεν θυμίζει την «σφραγίδα» που βάζουν στα ζώα, που γεννήθηκαν σε κάποια φάρμα και ανήκουν πλέον στον ιδιοκτήτη… Παραγωγή! Γεννάνε οι αγελάδες και χαίρονται οι κτηνοτρόφοι. Μετράνε τον πληθυσμό της φάρμας τους. Προσέχουν τα ζώα τα περιποιούνται για να είναι παραγωγικά. Βέβαια, κάθε αγελάδα παραπάνω θα δώσει περισσότερο γάλα, κρέας και οτιδήποτε άλλο συνεπάγεται στην βιομηχανία παραγωγής τροφής και καλλυντικών. Δηλαδή? Κάθε νέα αγελάδα σημαίνει περισσότερο ΚΕΡΔΟΣ.

 

Η μόνη διαφορά του ανθρώπου με τα ζώα είναι ο ανεπτυγμένος εγκέφαλός μας. Αλλά υπάρχουν διάφορες μέθοδοι ελέγχου της ανεπτυγμένης αυτή ιδιότητας. Είναι δύσκολο αλλά, σύμφωνα με τις γνωστές σε όλους μας αποδείξεις, το καταφέρνουν μια χαρά. Μας κρατάνε απασχολημένους, προσέχουν την υγεία μας, μας «εκπαιδεύουν» στα σχολεία και πανεπιστήμια για μελλοντική χρήση, μας προσφέρουν ψυχαγωγία για να μην κουραζόμαστε στην δουλειά, μας δίνουν έναν τρόπο αυτοδιαχείρισης μέσω της πολιτικής για να νιώθουμε σημαντικοί…

 

Και ποιοι είναι αυτοί που παρέχουν όλα αυτά τα προνόμια σε μας? Για να καταλάβεις πρέπει να αναλογιστείς τι προϊόν παράγεις εσύ ως άτομο, ειδικότερα όταν ενηλικιωθείς και πιάσεις δουλειά…

Last modified on Thursday, 01 December 2011 12:49
Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo