Κοινωνικά εκτρώματα των Media

Δεν φτάνει απλά να βλέπεις αυτή την αηδία, που με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο εμφανής και «δύσοσμη», στην καθημερινότητα, στις συναναστροφές. Παντού! Έρχεται και η τηλεόραση να συμπυκνώσει και να αναδείξει τις χειρότερες πτυχές της ανθρώπινης κατακρεουργίας. Τηλεόραση – Καθρεπτίζουσα αηδία της κοινωνίας!

 

Κοινωνικά εκτρώματα στην Ελληνική τηλεόραση! Πληθαίνουν καθημερινός και προσελκύουν κι’ άλλους όμοιους σαν τις μύγες στα σκατά!

 

Πρωινάδικα με φτηνή παρουσίαση και χαζοχαρούμενες προσωπικότητες, ανούσιες κουβέντες και κουτσομπολίστικα σχόλια – η ώρα της νοικοκυράς! Απορώ για την νοημοσύνη και των δύο πλευρών.

 

Μεσημεριανές talk-show εκπομπές που προβάλουν στο μεγαλύτερο βαθμό την σαπίλα της κουλτούρας. Από τα πολιτικά πρόσωπα μέχρι καθημερινούς ανθρώπους…θέματα που δεν προσφέρουν καμία απολύτως πληροφόρηση.

 

Η λέξη reality, η πραγματικότητα δηλαδή, ίσως αποδίδει σωστά την έννοια της κοινωνικής πραγματικότητας που μας περιβάλει. Μόνο που είναι παράδειγμα προς αποφυγή και διόρθωση και όχι για μίμηση! Και δεν ξέρω ποιος είναι χειρότερος… αυτός που γίνεται θύμα των reality, με χαρά συμμετέχοντας σ’ αυτά ή όλη αυτή η βιομηχανία ψυχαγωγίας που αποτελείται από ανθρώπους!

 

Σας αρέσει να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητας – δεν θα σταθώ σ’ αυτό το τεράστιο κεφάλαιο – έτσι σας αρέσει να διαστρεβλώνετε λέξεις και έννοιες και να τους προσδίδετε νέες ιδιότητες. Ψυχαγωγία…  Αν όντως η ψυχή σας άγεται από τον ξεδιάντροπο παραδειγματισμό των χειρότερων ανθρωπίνων χαρακτηριστικών, τότε είστε άξιοι του εαυτού σας και ανήκετε στα κατώτερα στρώματα στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Γιατί? Σας πειράζει? Εγώ νόμιζα πως η Δημιουργία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ανθρωπίνου γένους και μας ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό από τα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη. Η ερώτηση είναι… Τι δημιουργικό έχετε κάνει στην ζωή σας?

 

Εγώ ξέρω από τι τρέφεστε και για ποιο λόγο. Για λίγη δημοσιότητα… Για να δείξετε στους άλλους το ότι υπάρχετε. Για να δείξετε ότι είστε καλύτεροι από τους άλλους. Ανταγωνισμός. Γελάτε και κοροϊδεύετε έναν καραγκιόζη που βγαίνει στο χαζο-κούτι και ξεφτιλίζεται μπροστά σας, αλλά μέσα σας θα θέλατε να βρεθείτε στο ίδιο σημείο και να αναδείξετε τα «προσόντα» σας στους εκατομμύρια τήλε-αποβλακωμένους. Η τροφή σας είναι η ηλιθιότητα και εξευτελισμός του άλλου. Σκατά!

 

Με τα ίδια σκατά μεγαλώνετε τα παιδιά σας, έχοντας αντικαταστήσει τον εαυτό σας με την τηλεόραση. Τα πρώτα λόγια των παιδιών του μέλλοντος θα είναι “TV” και όχι «Μαμά – μπαμπά»! Γεμίζετε τα αθώα μυαλά-σφουγγάρια τους με τις ανοησίες! Και να ξέρετε ότι ο ρόλος των MEDIA (στο μεγαλύτερο βαθμό) δεν είναι παρά η δημιουργία της άμυαλης παραγωγικής μάζας, χωρίς κριτική σκέψη…

 

Συμβάλετε εσείς οι ίδιοι στον εκσυγχρονισμό των μεθόδων αποβλάκωσης. Τα ποσοστά της τηλεθέασης τείνουν όχι προς τις εκπομπές ας πούμε ντοκιμαντέρ αλλά προς εκείνες που δεν θα γεμίσουν το μυαλό σας με γνώσεις…

 

ΜΜΕ η τέταρτη εξουσία, σας μάθαιναν στο σχολείο. Εννοείται πως είναι! Όταν μπορείς να καθοδηγείς και να σχηματίζεις άμυαλη μάζα, έχεις την δύναμη. Ενώ θα μπορούσε αυτή η εξουσία να έχει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα που θα ήταν καθοριστικά για πορεία της ανθρωπότητας, δημιουργώντας… Δημιουργία.

 

Απογοήτευση και αηδία, αυτά είναι τα συναισθήματα. Τι άλλο να πεις γι’ αυτό το θέμα… Κρατιέσαι, μην εκφραστείς χειρότερα και προσβληθούν οι τόσο ευαίσθητες ψυχές σας…

Last modified on Tuesday, 17 January 2012 14:15
Rate this item
(3 votes)


Comments   

Jholidis
0 #2 Jholidis 2011-11-26 11:16
Έχεις δίκιο. Για να αυτοσαρκάζεσαι ή να δέχεσαι σαρκασμούς των άλλων πρέπει να ξεπεράσεις αυτό το σύνδρομο. Ο αυτοσαρκασμός γι'αυτήν την ομάδα είναι σαν κατάρα, ξεπεσμός μπροστά στα μάτια των άλλων...τι να πω...αδυναμία χαρακτήρα και προσωπικότητας.

"Η προσπάθεια της διόρθωσής σας αφορά κυρίως στον στόχο της αποδοχής σας από τους άλλους και όχι ως κριτήριο και ελαφρυντικό ως προς την δική σας κρίση των άλλων."

Στο δεύτερο μέρος θέλω να πω ότι δεν έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν το λάθος στους εαυτούς τους ώστε να που ότι κακώς έκριναν τους άλλους.
Quote
Μιχάλης
0 #1 Μιχάλης 2011-11-26 11:14
"Γι’ αυτό και κρύβετε προσεκτικά τα ελαττώματα σας από τους άλλους. Βέβαια η αναγνώριση των ελαττωμάτων σας και μόνο είναι ένα βήμα προς την κατανόηση του εαυτού σας, κάτι που στις περισσότερες φορές δεν δίνετε και τόσο εύρη βάση. Η προσπάθεια της διόρθωσής σας αφορά κυρίως στον στόχο της αποδοχής σας από τους άλλους .."

Με βαση αυτο ..εχεις παρατηρησει οτι αυτη η ομαδα ανθρωπων δεν αυτοσαρκαζονται ποτε; Μιλαμε για το πιο κομπλεξαρισμενο ειδος του πλανητη

Παρεπιπτοντως ..τo αρθρακι εξαιρετικο!
Quote

Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo