Δεν υπάρχει τίποτα εδώ για σας

Όσο και να ψάξετε δεν πρόκειται να βρείτε εδώ κάτι που να σας ενδιαφέρει. Και που το διαβάζετε τώρα, ίσως προσπαθείτε να βρείτε κάποιο νόημα πίσω απ’όλα αυτά που γράφω, είμαι σίγουρος ότι δεν θα το καταφέρετε. Όχι επειδή εσκεμμένα προσπαθώ να σας παραπλανήσω στρέφοντας την προσοχή σας αλλού. Ούτε θέλω να χρησιμοποιώ όμορφες εκφράσεις και κανόνες αρθρογραφίας, για να σας αρέσει και να ευχαριστιέστε στο διάβασμα, πιάνοντας αυτά τα λεπτά νοήματα πίσω από τις λέξεις που θα αποκάλυπταν τον χαρακτήρα μου ή την διάθεσή μου ή τον σκοπό μου. Δεν με ενδιαφέρει αυτό και προφανώς ούτε και εσάς.

 

Και γενικά…τι σας ενδιαφέρει? Ανούσιες κουβέντες για ανούσια θέματα? Απλά επειδή βαριέστε…να παραμυθιαστείτε με την ιδέα ότι περνάει ευχάριστα η ώρα. Πόσοι το αντιλαμβάνονται? Λίγοι.  Να κάνετε κάτι σημαντικό? Για να αναδείξετε τις ικανότητές σας στους άλλους, ίσα να τονωθεί ο εγωισμός σας… και στις περισσότερες περιπτώσεις τα κίνητρα είναι καθαρά εγωιστικά. Να πείτε κάτι έξυπνο? Για να μην σας υπολογίζουν για μαλάκα και αγράμματο, προσέχετε την γλώσσα σας μην σας ξεφύγει βρισιά. Να εναντιώνεστε? Να προβάλετε τον επαναστατικό σας χαρακτήρα. Να παριστάνετε κάτι που δεν είστε απλώς επειδή αποδεχτήκατε κάποιο ρόλο? Τι άλλο?

Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ?! Τι σας πείραξε η έκφραση που χρησιμοποίησα? Γιατί? Προσβληθήκατε? Ή το μυαλό σας σχημάτισε αυτές τις πρόστυχες εικόνες? Ή δεν πρέπει να γράφω έτσι. Τι, απογοητευτήκατε? Γιατί? Με είχατε για καλό παιδί? Έλατε τώρα… εσείς δεν το κάνετε? Ε?! Α ναι, το κάνετε αλλά δεν το γράφετε να το διαβάσουν οι άλλοι. Το σκέφτεστε όμως…και αυτό σημαίνει ότι το μυαλό σας δεν διαφέρει από το δικό μου….τουλάχιστον σ’αυτό το θέμα.

Άρα… έχετε σχηματίσει μια εικόνα γύρω από τον εαυτό σας, ένα ιδεατό πέπλο ψέματος και προβάλετε προς τα έξω, προς τους άλλους, μόνο αυτό που θεωρείται αποδεκτό και κόσμιο… Για να σας δεχτούν! Για να σας υπολογίζουν ως αξιόλογο άτομο. Υποκρισία…. Τι δεν είναι έτσι? Γιατί όμως περιορίζεστε στην επικοινωνία του εαυτού σας προς τα έξω? Τι φοβάστε να αποκαλύψετε?

Βλέπετε? Το μόνο που σας νοιάζει είναι ο εαυτός σας

Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo