Ποιος είναι το Αφεντικό? (Ζείτε μια απάτη)

Ωραία! Εκλέξατε πάλι κάποιους ανθρώπους που θα σας διοικούν. Τους δώσατε την εξουσία να διαχειρίζονται τα προβλήματα του κράτους, τα δικά σας προσωπικά. Η Δημοκρατία δουλεύει!

 

Η πολιτική είναι το μέσον που ελέγχει την ευημερία μας. Αυτό δεν πιστεύετε? Ή κάπου βαθιά μέσα σας αυτό το γεγονός, δεν σας ικανοποιεί? Κάπου λογικά δεν ταιριάζει απόλυτα με τα πιστεύω σας. Κάτι σας βασανίζει.

 

Κοιτάξτε. Την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίες, την εκλέγετε εσείς. Εσείς (εγώ δεν συμμετέχω να ξεκαθαρίσω) έχετε την εξουσία πάνω στα κόμματα, το ποιος θα βγει και ποιος θα πάρει τα ηνία της διοίκησης της χώρας.

 

Λογικά θα πει κανείς είστε το Αφεντικό μια μεγάλης εταιρείας με πολλά παραρτήματα και τμήματα και μια στις τόσες, ανά 4 χρόνια, προσλαμβάνετε έναν Υπάλληλο για να διαχειρίζεται τα πλούτη σας. Ο Υπάλληλος υποτίθεται τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να φέρει εις πέρας την δύσκολη αρμοδιότητα που αναθέτετε στις πλάτες του. Είναι υπεύθυνος να σας φέρει κέρδη και να κρατήσει αυτήν την εταιρεία ζωντανή. Δεν ανακατεύεστε στις δουλειές του, διότι δεν έχετε την απαραίτητη πείρα και γνώσεις, απλά είστε ο ιδιοκτήτης.

 

Ναι η χώρα είναι δική σας, μας (έτσι πιστεύουμε αλλά καλώς) και επωμιζόμαστε όλοι τα κέρδη από την κυβέρνηση που έχει οριστεί από εσάς ως ανάδοχος διαχείρισης και ο μόνος ικανός να διατηρεί την σωστή λειτουργία της.

 

Όλοι μαζί είμαστε ένα Αφεντικό. Ο καθένας όμως ξεχωριστά δεν είμαστε τίποτα. Στην κυριολεξία τίποτα. Και τι πρέπει να κάνει κανείς ώστε να μην γινόμαστε ποτέ Ένα? Φυσικά να μας χωρίζει συνεχώς. Πως? Με τον ανταγωνισμό ή και με άλλες μεθόδους. Γιατί?

 

….Γιατί το Αφεντικό, μπορεί ανά πάσα στιγμή να απολύσει τον Υπάλληλο εφόσον δεν τήρησε τις προϋποθέσεις ή δεν ανταπεξήλθε στις προσδοκίες.

 

Που είναι το Αφεντικό τώρα?! Βέβαια! Δεν μπορεί να μαζευτεί και να πάρει μια σωστή απόφαση.

 

Και που είναι ο Υπάλληλος? Κάνει ότι γουστάρει χωρίς επιτήρηση, διότι βρήκε την ευκαιρία να λουφάρει και να κλέψει ότι βρει μπροστά του.

 

Και να σας πω και κάτι άλλο… Να φύγουμε απ’ αυτή τη παρομοίωση και να δούμε την πραγματικότητα…..

 

Τι είναι η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως χρώματος και πολιτικής γραμμής? Σύμφωνα μ’ αυτά που σας μαθαίνουν στα σχολεία και στην συνέχεια εμφυτεύουν στο κεφάλι σας τα ΜΜΑ (Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης) η Κυβέρνηση είναι ο μηχανισμός που ελέγχει και λειτουργεί μια χώρα. Διασφαλίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων της χώρας αυτής, την ευημερία του καθενός μας, μας προσφέρει δουλειά και ελέγχει να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι με τις παροχές που έχουμε κερδίσει δικαιωματικά ως άνθρωποι.

 

Αλλά….Για σκεφτείτε τι κάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις…Τι ακούτε καθημερινά στις τηλεοράσεις σας?  Προϋπολογισμούς δαπανών, εξόδων-εσόδων, δανεισμοί, φορολογικές εισφορές και τροποποιήσεις, διακανονισμοί χρεών και άλλες οικονομικές μαλακίες. Το μόνο που ακούμε είναι για τα οικονομικά μέτρα και ΔΝΤ…ώπα!!!….Τι είναι αυτό? ΔΝΤ? Διεθνές Νομισματικό Ταμείο?

 

Τι σχέση έχει η κυβέρνησή μας με το μεγαλύτερο καρτέλ (μαφία) των μεγαλύτερων τραπεζών? Και τι σχέση έχει με τα δικά μας λεφτά?

 

Για όσους δεν γνωρίζουν έχω να πω το εξής. Το χρήμα δεν εκδίδεται από την κυβέρνηση μιας χώρας αλλά από την Κεντρική Τράπεζα με την υπόσχεση, σε μορφή κρατικών ομολόγων, αποπληρωμής με τόκο. Η χώρα, δηλαδή, δανείζεται από την τράπεζα και υπόσχεται να πληρώσει το δάνειο αυτό δίνοντας και τόκο. (Να μην πούμε τώρα για την απάτη του χρηματοπιστωτικού συστήματος καλύτερα να δείτε το Zeitgeist Addendum για να σας λυθεί η απορία. ). Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να δανείζεται από τράπεζα λεφτά και να διοχετεύει το χρήμα αυτό στην αγορά προς τους πολίτες δηλαδή της χώρας, με σκοπό να εισπράξει μετά από τις φορολογικές και άλλων ειδών εισφορές για να δώσει πίσω τα λεφτά με τόκο=κέρδος στην Τράπεζα απ’όπου δανείστηκε. Η κυβέρνηση με άλλα λόγια διαχειρίζεται τα λεφτά της Τράπεζας προς το όφελος της Τράπεζας γιατί μόνο η τράπεζα παίρνει κέρδη, από τον τόκο…

 

Το βάλατε καλά στο κεφάλι σας? Προσπάθησα να το κάνω όσο το δυνατόν πιο απλά.

 

Και τώρα… Ποιος άλλος κάνει αντίστοιχη δουλειά? Ποιός άλλος Υπάλληλος ή ανάδοχος, διαχειρίζεται τα λεφτά ενός Αφεντικού? Σωστά…ΛΟΓΙΣΤΗΣ. Η Κυβέρνηση μιας χώρας εκτελεί καθήκοντα λογιστή.

 

Το Αφεντικό όμως δεν είστε εσείς…. όπως λανθασμένα πιστεύετε. Αλλά όποιος εκδίδει το χρήμα. Το Αφεντικό είναι η Τράπεζα!

 

Η κυβέρνηση δουλεύει για την Τράπεζα ενώ όλοι εμείς είμαστε οι δούλοι και επιλέγουμε κάποιον να διαχειριστεί τα κέρδη της Τράπεζας.

 

Γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να μαζευτούμε και να γίνουμε Αφεντικό.

Last modified on Thursday, 01 December 2011 12:19
Rate this item
(1 Vote)


Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo