Απλή λογική

Δεν θέλω να γράψω κάτι με έξυπνες λέξεις και βαθυστόχαστα μηνύματα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Όλοι σας γνωρίζετε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έτσι?

Εγκληματικότητα, ναρκωτικά, φτώχια, πείνα, πόλεμοι, αρρώστιες, εκμετάλλευση, πορνεία και άλλα.

Τι θα προτείνατε να λύσουμε τα προβλήματα? Να φτιάχναμε καινούργιους πιο αυστηρούς νόμους. Αυτό δεν λέει η λογική σας? Και πως στην πραγματικότητα λύνουμε ένα πρόβλημα? Δεν κοιτάμε πρώτα τι φταίει? Να βρούμε δηλαδή την ρίζα του κακού. Έτσι δεν είναι? Και γιατί ενώ υποστηρίζουμε ότι έχουμε προοδεύσει και εξελιχθεί ως πολιτισμός, τα προβλήματα χειροτερεύουν και κανένας νέος ή παλιός νόμος δεν εξασφαλίζει την επίλυση των προβλημάτων? Υποτίθεται έχουμε γίνει πιο έξυπνοι από τους προγόνους μας. Περίεργο δεν είναι?

 

Εδώ που τα λέμε και η θρησκεία που ευαγγελίζεται την σωτηρία μέσω της πίστης στον θεό και τήρηση των ιερών νόμων, που υποτίθεται έπρεπε να μας οδηγήσει στην πιο ανθρώπινη ανθρωπότητα, αν όχι απέτυχε αλλά και έγινε και μέρος του προβλήματος που είτε έμμεσα είτε άμεσα συμβάλει στην διαιώνιση των περισσοτέρων αν όχι όλων των προβλημάτων που προανέφερα πριν.

Λοιπόν. Προτείνω να δούμε ένα ένα τα προβλήματα και να προσπαθήσουμε να βρούμε τι φταίει τελικά. Να βρούμε δηλαδή την ρίζα του προβλήματος. Δεν είναι δύσκολο, μπορεί να το κάνει ο καθένας, απλώς εάν παρουσιαστεί ένα “σκάλωμα” στην πορεία να μην το θεωρήσουμε ως δεδομένο. (θα δείτε μόνοι σας ποιο είναι το σκάλωμα).

Αν λοιπόν, αναλύσουμε κάθε πρόβλημα, μπορώ να πω με την σιγουριά ότι το 99% θα καταλήξουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Όποιο πρόβλημα και να κοιτάξουμε θα δούμε ότι αναπόφευκτα καταλήγει στο οικονομικό πρόβλημα δηλαδή ΧΡΗΜΑ. Η ρίζα του κάθε προβλήματος έχει “νομισματικό χαρακτήρα”. Για παράδειγμα εγκληματικότητα οφείλετε στην έλλειψη χρημάτων. Κάποιος δηλαδή πράττει έγκλημα για να κερδίσει χρήμα. Κάποια άλλα δε εγκλήματα έχουν ψυχολογικούς παράγοντες που οδηγούν το πρόσωπο να προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Αλλά οι ψυχολογικοί παράγοντες εξαρτώνται από το περιβάλλον του ατόμου. Οι γονείς που δεν πρόσεχαν και δεν μεγάλωναν σωστά τα παιδιά τους διότι και οι δύο δούλευαν για να ζήσουν και να δώσουν τα απαραίτητα στο παιδί. Πάλι βλέπουμε το χρήμα ως εμπόδιο. Ή κάποια ζευγάρια που χωρίζουν λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Ή κάποιος που έχασε την δουλειά του και αδυνατεί να βρει άλλη. Βλέπουμε λοιπόν ότι όλα σχεδόν τα προβλήματα άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με το χρήμα.

Ποιό είναι το “σκάλωμα”? Που φτάνουμε συνέχεια ως πόρισμα του προβλήματος και έχει και κοινό σημείο αναφοράς με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα. Όλα τα προβλήματα έχουν την ίδια ρίζα…το ΧΡΗΜΑ.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν έχουμε μια σάπια ρίζα ενός δοντιού που μας βασανίζει και προκαλεί πονοκέφαλο? Σωστά. Το αφαιρούμε το δόντι μαζί με την ρίζα. Και σε μερικές μέρες και με λίγη φαρμακευτική βοήθεια, δεν μένει ούτε ανάμνηση από τον πόνο. Παρεμπιπτόντως…ο κυνόδοντας έχει την πιο μεγάλη ρίζα και περνάει δίπλα από άλλα ζωτικής σημασίας νευρικές οδεύσεις που με την μεγάλη φλεγμονή που θα προκληθούν από την σάπια ρίζα μπορούν να αποβούν και μοιραία.

Δεν είναι λοιπόν λογικό να βγάλουμε το χρήμα από την ζωή μας. Ναι είναι δύσκολο για κάποιους να φανταστούν τον κόσμο χωρίς αυτό….Αλλά φανταστείτε τον κόσμο χωρίς αυτά τα προβλήματα που προκαλούνται από το χρήμα.

Όπως θα μάθεις να μασάς χωρίς ένα δόντι έτσι θα μάθεις να ζεις χωρίς χρήμα. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να χρησιμοποιείς το κεφάλι σου και την λογική σκέψη.

Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo