Σκάστε επιτέλους…

Σας αρέσει τόσο πολύ να φωνάζετε που δεν ακούτε τις σκέψεις σας. Πάνω στην οργή δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας και τις πράξεις σας, ξεχάστε το.

Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ σας, τι χρειάζεται να γίνει ώστε να αλλάξουν οι ζωές σας προς το καλύτερο? Δεν είστε ειδήμωνες να γνωρίζετε τα πάντα, ούτε έχετε τις δυνατότητες να τα κάνετε όλα μόνοι σας. Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας. Και όχι οι προσωπικές επιδιώξεις δεν είναι αυτό που πρέπει να κυνηγάτε, αυτές μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Εκτός βέβαια αν συμβιβάζεστε με τις μετριώτητες. Αλλά όχι, εσείς τα θέλετε όλα! Και εδώ που τα λέμε έχετε απόλυτο δικαίωμα να τα θέλετε όλα.

 

Αλλά γιατί να φωνάζετε? Γιατί να γράφετε στους τοίχους? Γιατί να εκδηλώνεστε με τόσο φανταχτερό τρόπο? Για να σας προσέξουν όλοι? Και μετά? Ωραία…κάποιοι ομοιοπαθείς θα πάρουν το μέρος σας. Κάποιοι άλλοι θα γελάνε με τις αντιδράσεις σας. Κάποιοι άλλοι θα εκνευριστούν με την φασαρία, και δεν είναι μόνο φωνητική αλλά και οπτική στους τοίχους. Άλλοι θα σας περάσουν για τρελό. Άλλοι θα αδιαφορήσουν. Και? Ποιό είναι το αποτέλεσμα? Επιτεύχθει ο στόχος? Ας το δούμε πρακτικά….ΟΧΙ.

Κανένας δεν είναι έτοιμος να κάνει τίποτα, από την στιγμή που δεν υπάρχει μια ομοφωνία ή έστω πλειοψηφία ομοφωνούντων. Αυτό που ακούς είναι όπως η νυχτερινή χωροδία των σκυλιών. Ένας ξεκινάει και ξαφνηκά ακούς απαντήσεις απ’ολες τις πλευρές. Και…δεν μπορείς να κοιμηθείς! Ή να σκεφτείς. Όλοι ανεξαιρέτως φωνάζουν! Ο καθένας για τον προσωπικό του λόγο… Εγωιστές…

Αναρωτηθείται, πότε πραγματικά έχετε δημιουργήσει αριστουργήματα. Λίγοι το κάνουν και συνήθως απαιτείται ηρεμία. Και τελευταία δεν τα συναντάς και τόσο συχνά.

Γι’αυτό σκάστε επιτέλους. Ναι, καταλαβαίνω υπάρχει πολύ αδικία στον κόσμο για την οποία εσείς πιστεύετε πως δεν ευθύνεστε. Καμιά φορά το να μην κάνεις τίποτα δεν σημαίνει πάντοτε ότι εξαιρείσαι των ευθυνών. Σε μια κοινωνία ζούμε, μην το ξεχνάμε. Και ως ένας οργανισμός, που όλα είναι συνδεδεμένα σαν αλυσίδα, επηρεαζόμαστε αν όχι άμεσα τότε έμμεσα.

Βρείτε με κοινή συνιστώσα και ξεκινήστε απο΄κει. Όχι καθένας την πάρτη του, ούτε να αλλάζεις μέσα σου μόνος για να δεις τον κόσμο όπως τον φαντάζσαι. Όχι έτσι…όλοι μαζι πρέπει.

Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo