Ποιος είναι ο θεός σας, είπαμε?

Τα λεφτά, χρήματα, φράγκα, μπικικίνια, ρευστό, κας (από το αγγλικό cash) και πόσες άλλες ονομασίες έχετε δώσει σ’ αυτή την θεόσταλτη δημιουργία… ΝΟΜΙΣΜΑ!

Μέσον ανταλλαγής, ξεπουλήματος του εαυτού σας του ωραρίου σας, του ελεύθερου χρόνου σας γενικά… Μέσον που χωρίζει οικογένειες για διάφορους λόγους. Μέσον που είναι αιτία πολέμων μεταξύ χωρών. Μέσον που δημιουργεί καταστάσεις οικονομικών κρίσεων και προκαλεί ομαδική υστερία σε επίπεδο χωρών. Μέσον που σας επιτρέπει να αναδεικνύεστε ως σημαντικό πρόσωπο κοινωνικής καταξίωσης. Είναι δύναμη. Είναι όπλο στα χέρια αυτού που το κατέχει και ξέρει να το χρησιμοποιεί.

 

Είναι τα πάντα που σας περιβάλλουν. Όλα μπορούν να χαρακτηριστούν ως χρήμα. Από τους απλούς σπόρους που φυτεύει κανείς, μέχρι και τον αέρα που αναπνέεις. Τα πάντα μπορείς να αγοράσεις με χρήμα. Από μια μερίδα φαγητού, μέχρι και σαρκική απόλαυση.

Και ποιος μπορεί να τα κάνει όλα? Σε ποιόν εναποθέτεται τις ελπίδες σας? Ποιος είναι, κατά τη γνώμη σας (όχι δική μου) υπέρτατη δύναμη? Ο ΘΕΟΣ? …. Ναι αν βγαίνει σε χαρτονομίσματα των 500€!

Όχι, δεν προσπαθώ να σας μειώσω τα θρησκευτικά σας πιστεύω, σε καμία περίπτωση. Αυτό που θέλω είναι να σας καθοδηγήσω στον πραγματικό θεό. Αφήστε αυτόν τον ουράνιο «μπαμπά» δημιουργό των πάντων, είναι απλώς ένας μεσολαβητής στο δρόμο για την χρηματοεπιτυχία σας.

Έχω άδικο? Δεν νομίζω! Σε ποιόν προσεύχεστε για να μπορέσετε να χτίσετε σπίτι, που χωρίς το ΧΡΗΜΑ, δεν χτίζεται. Τι ζητάτε στις προσευχές σας? Στο νοσοκομείο, όταν κάποιος συγγενής ή φίλος σας βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση υγείας, ποιόν Θεό παρακαλάτε? Αυτόν που θα πληρώσει τους ιατρούς, που χωρίς «ρευστό» ως κίνητρο δεν κάνουν δουλειά ή τη κάνουν με υπερβάλλοντα ζήλο, αφαιρώντας ένα νεφρό φτιάχνοντας σκωληκοειδίτιδα, ώστε να το πουλήσουν σε κάποιον άλλων που έχει ανάγκη (με ένα σμπάρο δύο τριγώνια…ισχύει τελικά). Και για τα φάρμακα που θα χρειαστούν μετά, που οι φαρμακοβιομηχανίες προέβλεψαν ώστε να τα χρειάζεστε μετά εφόρου ζωής?  Πιτσιρικάδες που θέλουν να βγάλουν μια γκόμενα έξω, τον Θεό παρακαλάνε να μην τους δει η γκόμενα το πόσο κακάσχημοι και μαλάκες είναι? Ή περιμένουν το χαρτζιλίκι του μπαμπά ή και την προίκα τους  να πάρουν ένα BMW με δερμάτινα καθίσματα για να κολλήσει ο κώλος της που ίσα που τον καλύπτει η μινιφούστα? Και πως σας φαίνεται η αγγελία μιας κοπέλας που ψάχνει απεγνωσμένα γαμπρό με ΦΡΑΓΚΑ και παρακαλάει τον Θεό της να φτιάξει η ζωή της…. Θέλετε κι’ άλλα παραδείγματα ή σας έπεισα?

Όπως φαίνεται ο Θεός σας δεν είναι παρά διαμεσολαβητής, δεν θα τον έχετε πια ανάγκη, όταν όλα θα είναι πλουσιοπάροχα. Γιατί οι εκκλησίες και ολόκληρο το παπαδαριό, τι θα γινόταν χωρίς το πραγματικό τους ΘΕΟ, που απεικονίζεται σε χαρτάκια με αριθμούς και όχι εικονίσματα τους?

ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!

Σκεφτείτε το… Ή καλύτερα σκεφτείτε την ζωή σας αν αύριο ξαφνικά καταργούσαμε το χρήμα… Πάω στοίχημα ότι αρκετοί από εσάς δεν μπορούν καν να συλλάβουν αυτήν την ιδέα. Κάπου στο συλλογισμό σας θα κολλήσετε φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι δεν γίνεται. Φυσικά! Πως θα ζήσετε χωρίς τον θεό σας, που σας κάνει ανθρώπους?!

Στα πορτοφόλια σας μαζί με τις φωτογραφίες των αγαπημένων σας, που αυτές σπανίζουν πλέον, φιγουράρουν και Ιερές εικόνες, που χωρίς αυτές εσείς πουθενά. Μια στις τόσες επισκέπτεστε τις εκκλησίες σας (τις πραγματικές όχι αυτές με το σταυρό) για να πάρετε κι’ άλλα εικονίσματα που θα σας φέρουν τύχη, ευτυχία και επιτυχία…

Και για να μην μακρυγορώ…δείτε και αυτό το βίντεο για να το εμπεδώσετε καλύτερα. Και σταματήστε να προσεύχεστε στον Λάθος θεό! Ένας είναι και μοναδικός! ΧΡΗΜΑ!

Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo