“Όχι, η ζωή δεν είναι ωραία” και η ηλιθιότητα.

PS1. Η αρχή

PS2. Προηγούμενο

 

 

Θέλω να κλείσω το θέμα αυτό με το να προσπαθήσω να δώσω τον δικό μου ορισμό στην Ηλιθιότητα.

Ηληθιότητα είναι: Να κάνεις το ίδιο λάθος επαναλλαμβανόμενα, χωρίς να μαθαίνεις από τα λάθη που κάνεις και να μην προσπαθείς να διορθωθείς. Να αγνοείς, γνωρίζοντας όμως, την εναλλακτική σωστή λύση, επιλέγοντας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων λανθασμένων. Να γκρινιάζεις και εκτός αυτού, να περιμένεις κάποιον άλλον να τα κάνει όλα σωστά για σένα.

Οι λύσεις είναι μπροστά σας. Τις γνωρίζετε, αλλά βαριέστε να κουνηθείτε. Προτιμάτε την μετριότητα, που δεν απαιτεί σημαντική προσπάθεια από την μεριά σας. Αποφεύγετε τις άσχημες καταστάσεις, οι οποίες ομως μπορεί να πέσουν στις πλάτες των άλλων, με την γνωστή ατάκα…”Θα το κάνει κάποιος άλλος”.

 

Βέβαια, θα πείτε μετά ότι ζείτε μια ονειρική ζωή, από την στιγμή που τίποτα και κανένας δεν σας αγγίζουν. Αλλά το “ωραία” θα το πείτε συγκρίνοντας την ζωή σας με την άσχημη ζωή του κάποιου άλλου συνανθρώπου σας. Έτσι δεν είναι? Ή συγκρίνοντας τις παλιότερες εμπειρίες σας. Πως αλλιώς το προσδιορίζετε? Μέσω ανταγωνισμού…”Είμαι καλύτερος από τον άλλον”?Σκεφτείτε το…

Υπάρχει κάποιος που ζει στον δρόμο και τρέφεται με τα αποφάγιά σας, με σκέψη το πως να αντέξει τον επερχόμενο χειμώνα. Κάποιοι άλλοι άφησαν τα σπίτια τους και τους κοντινούς τους ανθρώπους, ερχόμενοι στην χώρα μας για να γευτούν την ελευθερία και ζουν ο ένας πάνω στον άλλων σε μικρά διαμερίσματα, χωρίς ανέσεις και τις αυτονόητες παροχές. Άλλοι δε, κυκλοφορούν στους δρόμους της νύχτας, πουλώντας το σώμα τους και μεταδίδοντας τις αρρώστιες. Υπάρχουν και αυτοί που περιμένουν την κατάλλληλη στιγμή ώστε να επιτεθούν και να σας πάρουν την τσάντα ή το πορτοφόλι σας ή και μπαίνουν στα σπίτια σας….και άλλα παρόμοια παραδείγματα….

…Όλα αυτά σας προκαλούν τρόμο, αποστροφή, απέχθεια και άλλα άσχημα συναισθήματα. Αυτοί οι άνθρωποι, κατά τη δική σας κρίση, δυσφημίζουν τις γειτονιές σας. Δεν τους θέλετε, διαμαρτυρήστε στις αρχές και δήμους για να κάνουν κάτι για την κατάσταση…

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ?!!!! ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ?!

Ελάτε, γυρίστε στις πολυαγαπημένες τηλεοράσεις σας, “συνδεθείτε” με τον κόσμο σας και απολαύστε τις ανέσεις που σας προσφέρει η ζωή σας….Μη δίνεται σημασία σε όλα αυτά. Γιατί να μιζεριάσετε εξ’αλλου? Η ζωή είναι ωραία, έτσι δεν είναι???

Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo