Πολιτική-νέος ορισμός.

Παιχνίδι που επιτρέπετε ή επιβάλλεται να παίζουν οι πολίτες μιας χώρας, με στόχο την απασχόληση και την διατήρηση της υγιής παραγωγικής δύναμης.

Με άλλα λόγια υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των πολιτών μιας χώρας. Ένας παιχνίδι τζόγου, όπου δεν υπάρχουν σημαντικές απώλειες , δεν τίθεται δηλαδή η σωματική ακεραιότητα των τόσο σημαντικών παραγωγικών μονάδων.

Είναι σαν να ποντάρεις σε κάποιο άλογο στον ιππόδρομο, στοιχηματίζοντας στο να σου φέρει πλούτη, παίρνοντας την ίδια στιγμή από τα πλούτη των άλλων. Καταμερισμός περιουσίας.

Εντάξει, αυτή η παρομοίωση δεν είναι και ιδανικότερη. Γιατί το παιχνίδι της πολιτικής είναι πολύ πιο πολύπλοκο από έναν στημένο αγώνα ιππόδρομου. Γιατί στημένο? Μα γιατί κάποιος άλλος επιλέγει τα άλογα για τον αγώνα. Και αυτός ο άλλος είναι εκείνος που στηρίζεται στην αφέλεια του κόσμου και είναι εκείνος που πραγματικά χτίζει μια τεράστια περιουσία, «δημιουργώντας» άλογα που μετά εσείς θα επιλέξετε…

Τι γίνεται στην δική μας περίπτωση?

 

Το παιχνίδι της πολιτικής είναι πολύ καλά οργανωμένο. Με διάφορα προσχήματα και εκμεταλλευόμενοι την καταγωγή μας, μας παρουσιάζουν την Δημοκρατία ως το πιο δίκαιο πολιτικό παιχνίδι. «Οι αρχαίοι μας πρόγονοι που πρώτοι δημιούργησαν αυτό το είδος διακυβέρνησης, την ώρα που οι άλλοι, οι βάρβαροι, ακόμα ήταν στα δέντρα»… όπου η πολιτική είναι ένα ωραίο χαπάκι και όλα αυτά είναι το περίβλημα με πολύ γλυκιά γεύση που βοηθάει στην κατάποση και δεν αφήνει πικρίλα. «Δύσκολα το ρουφάτε» που λέει και Mr. Freeman. Γι’ αυτό και έρχονται να σας βοηθήσουν…

Και ναι, έχετε Δικαιώματα, να εκφράσετε την δυσαρέσκειά σας στα μέτρα των κυβερνήσεων. Βγαίνετε στους δρόμους, διαδηλώνετε, κάνετε πορείες, απεργίες…Εργατική τάξη μη χέσω! Μόνοι σας κατηγοριοποιείτε τους εαυτούς σας. Σας αρέσουν οι κοινωνικές διαβαθμίσεις. Τάξη των εργατών που δουλεύει και η τάξη των πολιτικών που δεν σας αφήνει να δουλεύετε όπως θέλετε και κάθεται και αποφασίζει για εσάς και εσείς μετά συμβιβάζεστε με μετριότητες…

Κάθε φορά που πάω να γράψω γι’ αυτό το θέμα με πιάνει αγανάκτηση και καταλαβαίνω ότι και πάλι μάταια τα γράφω…θα το χάψετε για άλλη μια φορά το παραμύθι. Γιατί τα πρότυπα σας, οι πολιτικοί, που τους έχετε θεοποιήσει και περιμένετε με ανοικτό το στόμα τις εμφανίσεις τους στο zombo-κούτι, και χειροκροτείτε σε κάθε μαλακία που θα σας πουν…και δεν βλέπετε πάνω απ’ αυτό. Σας έχει συνεπάρει τόσο πολύ το παιχνίδι που όχι μόνο αδιαφορείτε για τους συνανθρώπους σας που βρίσκονται εκείνη την ώρα σε άλλα πολιτικά στρατόπεδα, αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι σας χρησιμοποιούν!

Είναι απλά ένα παιχνίδι! Όπου σας το έδωσαν για να νιώθετε περήφανοι και σημαντικοί!

Δεν υπάρχει Δημοκρατία, ανοίξτε τα μάτια σας! Δεν πρόκειται να υπάρξει! Γιατί δεν είναι ο λαός που κυβερνάει τον τόπο. Αλλά το χρήμα.

Χρηματοκρατία έχουμε!

Και την ώρα που εσείς ετοιμάζεστε και ψάχνετε τα εκλογικά σας κέντρα, την ώρα που ακονίζετε τα μαχαίρια σας, εναντία ο ένας στο άλλον, κάποιοι άλλοι σχεδιάζουν πολέμους που θα πολεμήσετε εσείς οι ίδιοι ή και θα είστε θύματα αυτών. Δεν είναι απαραίτητα πόλεμοι με την κυριολεκτική τους σημασία. Αυτοί οι κάποιοι σας έχουν γραμμένους! Δεν μιλάω για πολιτικούς και αυτοί είναι πιόνια. Είστε ένα τίποτα γι’ αυτούς.

Βαρέθηκα!

Last modified on Thursday, 01 December 2011 12:47
Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo