Όχι, η ζωή δεν είναι ωραία ή “φάρμα των ζώων”

Και που το είδατε? Ξυπνάτε με χαμόγελο, βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει, για άλλη μια ωραία εργάσιμη μέρα. Πίνετε τον καφέ σας και τρέχετε να προλάβετε να είστε στην ώρα σας στην θέση εργασίας σας. Κάθε μέρα ίδια ιστορία. «Μην αργήσω στην δουλειά, γιατί δεν πρέπει. Δεν μπορώ να μην πάω, γιατί θα χάσω το μεροκάματο. Θα αντέξω άλλο ένα περίπου χρόνο μέχρι να φτάσει καλοκαίρι για να πάω διακοπές, όπως κάνει και ο υπόλοιπος κόσμος.» Σκέψεις που περνάνε κάθε μέρα από το μυαλό σας….

Δεν έχετε καμία διαφορά με κάποιον άλλον σε κάποια άλλη «πολιτισμένη» χώρα αυτού του κόσμου.

Το «Αμερικάνικο όνειρο» σε Ελληνική έκδοση. Πολύ καλά ειπώθηκε..Όνειρο! Ζείτε μια «ονειρική» ζωή. Ή καλύτερα να πούμε «ονειρεύεστε». Κοιμάστε δηλαδή και βλέπετε στα όνειρά σας την επίτευξη του στόχου σας. Πως θα ήταν η ζωή σας αν φτάνατε κάποια στιγμή εκεί, όταν θα είχατε όλα αυτά που θέλετε, να ζείτε μια άνετη ζωή… Ποια είναι τα δεδομένα σας δηλαδή για άνετη ζωή? Σταθερή δουλειά και εισόδημα? Σπίτι και εξοχικό? Οικογένεια με παιδιά? Λεφτά? Όλα μαζί αυτά?

Τόσο κοντόφθαλμοι είστε όλοι?!

 

Θέλετε να περάσετε από ένα σύστημα σύγχρονης δουλείας σε ένα άλλο, πιο ανώδυνο? Όπου δεν θα σας ενοχλούν και τόσο και θα μπορέσετε με άνεση να πείτε ότι αδιαφορείτε για τους υπόλοιπους? Θέλετε να εγκλωβιστείτε στον δικό σας μικρόκοσμο? Περίεργο…

Και τι κάνετε αυτή τη στιγμή? Μεγαλώνετε τα παιδιά σας σ’ αυτό το σύστημα και τους μαθαίνετε πώς να είναι καλοί και υπάκουοι δούλοι. Να παίρνουν εσάς ως υπόδειγμα. Μπαμπάς στην δουλειά και η μαμά στην κουζίνα. Αν και αυτό δεν ισχύει πλέον…

Όταν σας ονομάζουν «πρόβατα» και νευριάζετε με παρομοίωση αυτή, τι κάνετε? Προσπαθείτε να του βουλώσετε το στόμα ανταποδίδοντας με ανάλογο ή και χειρότερο χαρακτηρισμό. Γιατί? Δεν σας αρέσει η λέξη? Ή σας πονάει η αλήθεια?

Και ποια είναι οι διαφορά της κοινωνίας μας με μια φάρμα των ζώων? Σκεφτείτε το… Καμία!

Στην φάρμα υπάρχουν ζώα, περικυκλωμένα σε ένα μικρό σχετικά χώρο. Υπάρχει σχετικός κανονισμός σύμφωνα με τα είδη των ζώων και τον τρόπο διαχείρισης τους. Τα ταΐζουν, τα περιποιούνται ώστε να μην ψοφήσουν. Τα βγάζουν βόλτα στην εξοχή για να βοσκίσουν. Τα προστατεύουν να μην βγουν έξω από την φάρμα όπου υπάρχουν άλλα αιμοβόρα ζώα. Τα τιμωρούν εάν δεν είναι υπάκουα. Και όλα αυτά για να μπορέσουν να αποδίδουν γάλα, κρέας, δέρμα, τρίχα και άλλα προϊόντα.

Υπάρχει βοσκός να ελέγχει τον πληθυσμό της φάρμας και να την λειτουργεί σωστά. Όμως ο βοσκός δεν είναι ο ιδιοκτήτης. Υπάρχει κάποιος πίσω απ’ όλα αυτά, που τα χρηματοδοτεί όλα, αλλά βγάζει τεράστιο κέρδος σε σχέση με τα λεφτά που δίνει.

Και αυτός κάποιος δεν δουλεύει καν, ούτε ιδρώνει για να πάρει αυτά που θέλει, του τα φέρνουν. Και αυτός κάποιος παραμένει άγνωστος στα ζώα της φάρμας.

Δεν γνωρίζουν για την ύπαρξή του ή την αγνοούν παντελώς διότι είναι ζώα και δεν καταλαβαίνουν. Το μόνο που νοιάζει τα ζώα είναι να φάνε, να κοιμηθούν και να τεκνοποιήσουν.

Είδαμε καμιά ομοιότητα με μας?

Υπάρχουν χώρες που μέσα στα σύνορα των υπάρχουν άνθρωποι. Οι χώρες αυτές έχουν κάποιους κανόνες διαβίωσης που του ονομάζουμε νόμους και ανθρώπινα δικαιώματα. Οι άνθρωποι έχουν όλη την περιποίηση, που τα διάφορα υπουργεία  τα παρέχουν. Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, περιορισμένο μεν αλλά δεν παύει να είναι ελεύθερος, όπως διακοπές, έξοδο του ΣΚ και άλλα που συμβάλουν στην ευημερία.

Τα σύνορα των χωρών προστατεύονται με σύγχρονα οπλικά συστήματα και από τα τελωνιακά συστήματα. Υπάρχει νομοθεσία ώστε να τιμωρούνται οι αντιρρησίες και όποιος άλλος βλάπτει την ζωή των ανθρώπων της χώρας. Και όλα αυτά ώστε οι άνθρωποι μπορούν να δουλεύουν ήσυχα και να αποδίδουν. Η χώρα θεωρείτε πλούσια από το χρήμα που διαθέτει από την εργασία των κατοίκων της. Υπάρχει το κρατικός μηχανισμός, η κυβέρνηση με άλλα λόγια, η οποία είναι υπεύθυνη για την σωστή λειτουργία της χώρας. Όμως αποδεδειγμένα πλέον η κυβέρνηση δεν είναι αυτή που διοικεί την χώρα.

Υπάρχει κάποιος άλλος μηχανισμός που ελέγχει την κάθε κυβέρνηση και της λέει πώς να διοικεί. Ο τραπεζικός μηχανισμός. Το ΔΝΤ. Το ΧΡΗΜΑ. Που πίσω απ ‘αυτό κρύβεται κάποιος άλλος. Αυτός ο κάποιος (ή κάποιοι) παράγουν το χρήμα. Αυτός ο κάποιος είναι άγνωστος στους υπόλοιπους.

Οι άνθρωποι δεν ξέρουν γι’ αυτόν και σε τεράστιο ποσοστό αγνοούν για την ύπαρξη αυτού. Δεν τους νοιάζει, γιατί δεν καταλαβαίνουν τον μηχανισμό που έστησαν αυτοί οι κάποιοι, θεωρώντας τον (μηχανισμό) δεδομένο και ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

Το μόνο που νοιάζει τους ανθρώπους είναι η Σταθερή δουλειά και εισόδημα…Σπίτι και εξοχικό…  Να κάνουν οικογένεια και παιδιά…Λεφτά…και Όλα αυτά….

Λοιπόν?

Είναι ωραία η ζωή σας?

PS1. Συνέχεια...

Last modified on Friday, 25 November 2011 11:56
Rate this item
(1 Vote)


Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo