Ήμαστε όλοι άρρωστοι

Ήμαστε όλοι φορείς ενός περίεργου ‘μικροβίου’ κοινωνικής φύσεως.

Δεν εφαρμόστικε ποτέ η σωστή ‘θεραπεία’ και κάθε προσπάθεια αποτυγχάνει κάθε φορά.

Όσοι νομίζουν ότι το έχουν αντιληφθεί και θεραπεύονται, απλά πάσχουν από εγωιστικό σύνδομο μεγαλομανείας. Κάτι που είναι και αυτό ένα σύμπτωμα. Ο άνθρωπος μπαίνει στην διαδικασία της επίγνωσης του προβλήματος αλλά κάθε φορά που προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του και τους άλλους ότι είναι στο στάδιο της ανάρρωσης, αυτή η ‘αρρώστεια’ γίνεται πιο επιθετική και ενδυναμώνεται. Όλες οι ατομικές προσπάθειες είναι μάταιες.
Πιστέψε με.

 

Το θεμα είναι ότι το ‘μικρόβιο’ αυτό υπάρχει εδώ και αιώνες και έχει αποκτίσει τέτοιες άμυνες που έχει γίνει ένα με τον οργανισμό μας.

Υπάρχει συμβιωτική ένωση μεταξύ του μικροβίου και του ανθρώπου. ο ένα υπερκαλύπτει το άλλο. Το μικρόβιο βοηθάει να ζήσεις, να επιβιώσεις. Ό συνδυασμός επιπέδου προσβλητικότητας του μικροβίου και της ικανότητας του ατόμου να εκτελεί σύνθετες σκέψεις, είναι τρομακτικά τέλεια συμβίωση. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο συνδυασμός αυτός ώς υπεράνθρωπος ή το αντίθετο ακριβώς, αναλογως από ποιά οπτική γωνία βλέπεις το θέμα.

Το μικρόβιο μεταδιδεται κληρονομικά και ενισχύεται στα πρώτα βήματα του ατόμου στην κοινωνία, όταν ήμαστε ακόμα πολύ ευβάλωτοι. Το θέμα είναι ότι οι γνωστές άμυνες του οργανισμού το δέχονται εντελώς φυσιολογικά, χωρίς ουσιαστική αντίδραση. Βέβαια, συμβαίνει καμιά φορά, να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στην συμβίωση καποια αντίδραση του οργανισμού, που χωρίς μεγάλη προσπάθεια από εξωτερικούς παράγωντες ή τους ‘δότες’ επανέρχεται στα ‘φυσιολογικά’ και συνεχίζει με πιο μεγάλους ρυθμούς να προσαρμόζεται και να προσαρμόζει.

Κάποιοι θα πουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταφέρει να ελέγξουν ή να καταπολεμίσουν το μικρόβιο, αλλά η απάντηση είναι πολύ απλή. Το μικρόβιο παράμει στον άνθρωπο μέχρι αυτός να πεθάνει, και αυτό πεθαίνει μαζί του.

Όμως αυτοί μας απέδειξαν ότι η θεραπεία υπάρχει και η λύση μπορεί να δώσει αποτελέσματα στις επόμενες γενιές..μόνο (!) στις επόμενες γενιές.

Εμείς ήμαστε καταδικασμένοι. Αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε….

Last modified on Thursday, 24 November 2011 19:15
Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo