Απολογισμός 2014 Featured

Καθόμαστε και μετράμε τον χρόνο λες και είναι τόσο σημαντικό… Ρολόγια, ημερολόγια για να μην ξεχνιόμαστε για πότε πρέπει να πάμε για δουλειά, πότε παίρνουμε άδεια, πότε είναι οι γιορτές, πότε αλλάζει ο χρόνος…. Ποιο είναι το νόημα? Έχουμε στρώσει την ζωή μας σε περιόδους και στο τέλος αυτών των χρονικών κύκλων περιμένουμε κάτι, χωρίς να κάνουμε στην ουσία τίποτα. Πέρασε το 2012, το τέλος του κόσμου τελικά δεν ήρθε… ή μήπως ήρθε και τώρα ζούμε σε μια μαλακισμένη ψευδαίσθηση ζωής ενώ στην πραγματικότητα βρισκόμαστε μέσα στην μαύρη τρύπα… μαλακίες. Και, τι καταφέρνουμε το να αλλάζουμε κάθε 31 Δεκεμβρίου τον χρόνο?

Να ευχόμαστε και να ελπίζουμε ότι αυτή η τόσο σημαντική αλλαγή θα φέρει από μόνη της, δια μαγείας, τις καλύτερες μέρες? Αυτό κι’ αν είναι ηλιθιότητα! Όμως πιάνει! Στα λόγια όλοι είναι καλοί «λευκοί και χνουδωτοί», τις ευχές τις πετάμε πέρα δώθε σαν τα ψέματα, χωρίς τα οποία ο πολιτισμός μας (λέξη κι’ αυτή… πολιτισμός) δεν υφίσταται! Η μετριότητα, την οποία ονομάζετε ζωή, είναι μεταβαλλόμενη κατάσταση, την προσαρμόζετε συνεχώς προς τα κάτω, παίρνοντας το μέτρο σύγκρισης της προηγούμενης χρονιάς και των ελπίδων για το λαμπρό μέλλον της νέας, ποτέ όμως μια δεκαετία (για παράδειγμα) πιο πίσω, δεν θα είναι αντικειμενικό. Αυτή η προσμονή της ως δια μαγείας μεταβολής της μετριότητας είναι και που σας δίνει την αφορμή το να μην σηκώνετε τον κώλο σας από τον καναπέ… όπου ο κώλος σας είναι σας το σφυρί του Θορ, όπου μόνο Εσείς μπορείτε να το σηκώσετε… μικροί μου θεοί του κώλου…

Ο απολογισμός μου είναι καθαρά δικός μου, άσχετα εάν συμφωνείτε ή όχι μ’ αυτόν, η άποψή μου για το μπουρδελόκοσμο δεν αλλάζει, ούτε θα αλλάξει εάν ξαφνικά γίνω πλούσιος και θα σας γράψω εντελώς στ’ αρχίδια μου. Θα πει κανείς «γιατί τόση αρνητικότητα?»…ναι… όντως, θα μπορούσα να γράψω τα θετικά, αλλά αυτά για εσάς είναι τόσο ασήμαντα, όσο και για το παιδάκι στην Αφρική, που αργοπεθαίνει από ασιτία και ανυδρία, εάν εσύ κατάφερες να πηδήξεις εκείνη την γκόμενα που για την οποία τράβαγες μαλακία εδώ και τόσο καιρό. Τα θετικά που συμβαίνουν είναι όντως πολλά, αλλά θάβονται κάτω από την σκατίλα, αδιαφορία και την αχαριστία του κόσμου. Και το να τονίζεις τα αρνητικά είναι ένας καλός τρόπος να βάλεις τον άλλον να δει τον εαυτό του από μια άλλη οπτική γωνία. Αν δεν σου πει κανείς το πόσο μαλάκας είσαι, θα σου είναι δύσκολο να αναρωτηθείς από μόνος σου γι’ αυτό.

Ωραία, ας προσπαθήσουμε να κλείσουμε την χρονιά… 365 μέρες πέρασαν και τι καταφέραμε? Τίποτα? Όχι… Αυτό που κάναμε με τόση δυναμικότητα τόσο καιρό, το εξελίξαμε και το κάνουμε καλύτερα… ΤΟ ΝΑ ΞΥΝΟΥΜΕ Τ’ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ! Τίποτε άλλο!

Η κυβέρνηση κάθεται τόσο ψηλά, που κανείς δεν καταλαβαίνει, ή έχει ξεχάσει το γεγονός ότι αυτοί – οι διορισμένοι εκπρόσωποι – είναι στην πραγματικότητα υπάλληλοί μας και όχι εμείς οι δούλοι τους. Το να σου επιτρέπουν να ασκείς τα δημοκρατικά σου δικαιώματα μέσω του θεάτρου των διαδηλώσεων, απεργιών, εκλογών, σε έχει χαζέψει εντελώς. Τόσα χρόνια τα ίδια λάθη και ακόμα δεν κατάλαβες ότι υπάρχουν καλύτεροι και πολύ πιο αποδοτικότεροι τρόποι! Ότι τόσες επαναστάσεις απλούστατα δημιουργούσαν ένα μικρό κενό εκεχειρίας, ότι οι διαδηλώσεις με αναπόφευκτη σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής, είναι απλά ένας τρόπος εκτόνωσης και ένας τέλειος λόγος για επιβολή χειρότερης αστυνόμευσης και πάει λέγοντας. Ότι οι ολιγοήμερες απεργίες δεν πρόφεραν κανένα όφελος, αφού η οικονομική κατάσταση του μέσου πολίτη χειροτέρεψε μέσα σε μια 4ετία. Δεν τα βλέπεις αυτά, δεν προσπαθείς με τίποτα να τα εκλογικεύεις? Αν και την λειτουργία μάθησης, μόρφωσης, λογικής ανάλυσης των γεγονότων την έχεις εναποθέσει στη τηλεόραση… ναι… και δύσκολα πλέον αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Ακόμα ψάχνεις για μεσσίες και σωτήρες, για αρχηγούς και καθοδηγητές, γιατί έχεις πλέον πειστεί απόλυτα ότι Εσύ είσαι ανίκανος να διαχειριστείς την χώρα και το ίδιο πιστεύεις και για τον διπλανό σου. Ότι με το να ρίξουμε την κυβέρνηση εννοείς να αλλάξει το κεβερνών κόμμα, το οποίο θα διαλέξεις από τα ήδη υπάρχοντα, τα οποία ευθύνονται για την σκατοκατάστασή σου. Α ναι… ξέχασα… ακόμα πιστεύεις σε θαύματα… Ναι, όντως, οι βαθιές θρησκευτικές ρίζες του «πολιτισμού», ασχέτως εάν δηλώνεις άθεος, σου έχουν δημιουργήσει την εικόνα ότι θαύματα συμβαίνουν και οι κωλοτούμπες που κάνουν κατά καιρούς οι πολιτικοί, θα τις κάνουν προς το όφελός σου… Ναι… ΘΛΙΒΕΡΟ!

Και ναι, πως αλλιώς να γίνει αυτό, όταν η προτεραιότητα σου είναι να εκφράσεις την διαφορετικότητά σου, πως αλλιώς θα διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου, όταν δεν έχεις το ιδεολογικό υπόβαθρο κάποιας κοινωνικό-πολιτικής ή σκέτο κοινωνικής ομάδας, στην οποία πρέπει να ανήκεις για να μπορείς να αυτοπροσδιορίζεσαι ως άτομο. Το παιχνίδι «εμείς είμαστε καλύτεροι από τους άλλους και ξέρουμε καλύτερα» παρέμεινε μόνο ως παιχνίδι και τίποτε άλλο. Το πέρασμα από τα λόγια στις πράξεις είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Αλλά και πάλι οι πράξεις αυτές είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και όλοι ξέρουμε τους λόγους…

Διαφορετικότητα… Πόσους ακόμα διαχωρισμούς θα εφεύρουν οι άνθρωποι ώστε να φωνάξουν δυνατά και δημοσίως ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους?! Παλιά είχαμε πολιτική, θρησκεία και άντε και τον αθλητισμό που μας προωθούσε την ιδέα του υγιή ανταγωνισμού…τώρα προσθέσαμε κι’ άλλες ιδέες… Βλέπεις…δεν μας έφταναν όλα αυτά…

Πλέον δυνατά ακούμε «Είμαι Vegan», λες και αυτός που το δηλώνει θέλει να πει ότι είναι καλύτερο είδος ανθρώπου από σένα. Μας ζαλίζουν με το τι πρέπει να τρώμε και τι πρέπει να σεβόμαστε, ότι οι κρεατοφάγοι είναι αδίστακτοι δολοφόνοι. Ομοφυλόφιλοι που μας έχουν πρήξει τ’ αρχίδια με τις ξεδιάντροπες δημόσιες εμφανίσεις τους στα gay-parade ή όπως το λένε pride – περήφανες παρελάσεις, όπου πρέπει να το πουν περήφανα σε όλους ότι τον παίρνουν από πίσω και γλείφουν πούτσους ή αντίστοιχα ό, τι κάνουν οι λεσβίες. Θέλουν να παντρεύονται… ό, τι και να σημαίνει αυτό… ΣΤ’ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΣ?! ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΖΩΑ! ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ! Φεμινίστριες δεν θέλουν, όχι ΑΠΑΙΤΟΥΝ, οι άνδρες να μην τους βλέπουν ως σκεύος της ηδονής και να υπάρχει ισότητα μεταξύ φύλων… Παρεμπιπτόντως …πόσα φύλα πλέον έχουμε? Άνδρες, γυναίκες, τρανς, ήμιτρας, 1/4τράνς, γκέι, λεσβίες, κτηνοβάτες, παιδεραστές… Ή και έχει ακουστεί η άποψη από τους αγωνιστές για τα δικαιώματα των σεξουαλικά παρεκτρεπόμενων ατόμων, ότι το φύλο δεν πρέπει να αναφέρεται καν στα επίσημα έγγραφα.

Φωνάζουν όλοι! Ιδίως εάν βρουν τους ομοϊδεάτες και τότε η φωνές τους μετατρέπονται σε μια ηλίθια, ακατανόητη βοή. Και βέβαια γι’ αυτούς υπάρχει και το εργαλείο! Το Internet, που λειτουργεί ως ενισχυτής μεγάλης ισχύος της ηλιθιότητας που εκπέμπουν οι σημερινοί suckers for attention… Αυτή είναι η αρρώστια! Όλοι θέλουν να τους προσέχουν, να τους υπολογίζουν ως ξεχωριστές προσωπικότητες, όλοι, ρε γαμώτο, είναι τόσο ευαίσθητα πλάσματα… Κουράζομαι να το σκέφτομαι. Αξιοπρέπεια δεν υπάρχει… Ηθική - μπουρδέλο και αυτό, αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τις καινούργιες τάσεις της μόδας. Το σεξ ή απαγορεύεται να μιλάς γι’ αυτό ή απαγορεύεται να εκφράζεις τα σχόλια για το αντίθετο όμορφο φύλο ή ξέρω’ γω τι άλλο θα βρουν… Δεν πάτε να γαμηθείτε όλοι σας!

Άλλο ένα πνεύμα της εποχής - Φασισταριό παντού, με το πρόσχημα του εθνικισμού! Δηλαδή οι μετανάστες φταίνε. Οκ. Με την ηλιθιότητα δεν μπορείς να διαφωνήσεις. Οι φασίστες είναι μια ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων, που παρουσιάζονται ναι μεν ως δυνατοί μπράβοι και θρασύδειλοι αγωνιστές της πατρίδας, στην πραγματικότητα είναι οι πιο ευάλωτοι στις μεθοδευμένες κινήσεις αποσταθεροποίησης των καταστάσεων σε μια χώρα, από τις δυνάμεις που θέλουν να ελέγχουν τον κόσμο, το ίδιο ισχύει και για τους φανατικά θρησκόληπτους. Και το γεγονός ότι αυτή η επονομαζόμενη ακροδεξιά ανθίζει σε όλο τον κόσμο, το οφείλουμε στις καλές μας κυβερνήσεις, που υποβαθμίζουν τα πάντα, την παιδεία ιδίως, και μετά εκμεταλλεύονται τους «καρπούς» που φυτέψανε, δίνοντάς τους όπλα, δικαιώματα έκφρασης των απόψεών τους μέσα από τα πολυαγαπημένα τους μι-μι-εεεεε! Και ο υπόλοιπος κόσμος, παίρνει θέση, σχολιάζει, παρακολουθεί τους πολέμους στην Ουκρανία, στις ασιατικές χώρες και ετοιμάζεται για πόλεμο με τους γείτονες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όλη αυτή η υποβάθμιση σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουμε και καινούργιο είδος προσωπικότητας του ανθρώπου που ονομάζεται «Σχολιαστής». Είναι αυτός που δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός του να διαβάζει τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βάζει like, να αναδημοσιεύει και να σχολιάζει… Η προσφορά του, η δράση του και συνεπώς η δημοσιότητα (άλλος ένας sucker for attention) κρίνεται από την ποσότητα των likes και shares. Θα γράψει το σχόλιό του, γεμάτο αγανάκτηση, επαναστατικά μηνύματα, ευαισθητοποίηση, αγάπη και ό, τι άλλο νομίζει ότι περιμένουν απ’ αυτόν οι αναγνώστες του… και τέρμα – έκανε την δουλειά του, τον ακτιβισμό του, εκφράστηκε – και τώρα κάθεται αναπαυτικά στον πολυΘρόνο του, περιμένοντας την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά του, με υπερηφάνεια για τον εαυτό του και βαθιά μέσα του να νιώθει σαν να είναι αυτός ο αρχηγός, που θα τον ακολουθήσουν οι μάζες και θα τον κάνουν πρόεδρο της δημοκρατίας κάποτε.

Οκ, δεν θα μπούμε σε θεωρίες συνωμοσίας, αλλά όλο αυτό δεν σας φαίνεται σαν ένα καλομελετημένο σχέδιο? Εγώ, για παράδειγμα, εάν είχα τα απαραίτητα προσόντα και ήθελα να γίνω πλανητάρχης, θα σας έκανα με κάθε δυνατό τρόπο να αλληλοφαγωθείτε μεταξύ σας, για να μην σπαταλάω τους πολύτιμους πόρους και χρόνο να το κάνω Εγώ ο ίδιος. Τις μεθόδους τις έχω, είναι δοκιμασμένες στον χρόνο, χρήμα τυπώνω εγώ, άρα ελέγχω και την παγκόσμια οικονομία, πολιτική, μέσα ενημέρωσης… εεεε αποχαύνωσης ήθελα να πω. Εσείς τρώγεστε μεταξύ σας για το ποιος είναι ο καλύτερος, κατηγορείτε την κυβέρνηση για τα λάθη, Εγώ θα σας ρίχνω το λάδι στην φωτιά για να ξεχνιέστε για λίγο… έτσι κι’ αλλιώς κανείς δεν με ακουμπάει, αφού έχω βάλει μπροστά να με καλύπτουν όλοι αυτοί που θέλουν τα χρήματά μου και μου τα χρωστάνε κιόλας. Ε? Καλό σχέδιο? Μήπως δεν υπάρχουν αυτά που λέω και είναι όλα στην φαντασία μου και αυταπατώμαι? Έτσι είναι η ζωή και Εγώ λέω μαλακίες, εσείς ξέρετε καλύτερα? Α ναι… να σας αφήσω ήσυχους να απολαύσετε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σας, να μην σας ζαλίζω άλλο? Να σας πω και Καλή Πρωτοχρονιά? Τι δεν κάνω σωστά?

Last modified on Wednesday, 10 December 2014 20:22
Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo