Thursday, 27 March 2014 00:55

Untagιστρώσου

Written by
Rate this item
(0 votes)

Βάλε ταμπέλα, κρέμασε την ετικέτα, το tag στον εαυτό σου, παίξε το παιχνιδάκι...ναι, πρέπει να ανήκεις σε κάποιο κύκλο πολιτικό - κοινωνικό ή ξέρω'γω τι άλλο. Όλοι το κάνουν, γιατί να μην το κάνεις και εσύ?

Αυτός ο αυτοπροσδιορισμός σε κάνει να αισθάνεσαι σημαντικός, αλλά στην ουσία ασπάζεσαι τις ιδεολογίες των άλλων, που βολεύουν την ικανοποίηση των εγωιστικών σου αναγκών και του γνωσιακού σου επιπέδου, λόγω της ανικανότητας ή μη-θέλησης να εξελιχθείς και να αντικρούσεις τις απόψεις σου από μόνος σου. Τώρα ο στόχος είναι άλλος – να αντικρούσεις τις απόψεις των άλλων που προσβάλλουν τα ιερά θεμέλια του κόσμου σου ο οποίος σχηματίζει αυτήν την χαρακτηριστική για έναν ηλίθιο προσωπικότητα.

Και πάνω από όλα η προβολή! Είναι ένα μέσον επιβεβαίωσης, μέσω της αποδοχής από το όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο – ακροατήριό σου στα φεισμπούκια σου στα τουίτερ σου. Άραγε, πόσες φορές ακόμα θα αλλάξεις απόψεις και ιδεολογίες? Ποιος άλλος θα βρεθεί για να τον ακολουθήσεις πιστά?

Υπάρχει μια διαφοροποίηση στο ασπάζομαι και ακολουθώ μια ιδέα, κατανοώντας την ξεκάθαρα, εξελίσσοντας την μέσω της αποδοκιμασίας και στο ασπάζομαι μια παγιωμένη ιδεολογία που δεν αφήνει περιθώριο να κάνεις βήμα δεξιά ή αριστερά, διότι βγαίνεις εκτός του στενού ορίου, το οποίο ορίζεται από τις γραμμές που θέτει η έκαστη ιδεολογία. Δεν είναι λεπτή αυτή η διαφοροποίηση, αρκεί να σκεφτεί κανείς τις πολιτικές ιδεολογίες και να αναρωτηθεί τι διαφοροποιεί την μία από την άλλη...και ποιες είναι οι απαιτήσεις της.

Πολλές φορές η αναγνώριση του λάθους για αρκετούς σημαίνει πλήρης καταστροφή, είναι αυτοί που δεν έχουν μάθει να εισπράττουν κέρδος από τα λάθη. Αλλά και πως να το κάνουν όταν όλος τους ο κόσμος βασίζεται σε κάτι τόσο ηλιθιωδώς εύθραυστο...

Η συνηθισμένη και αφελής ίσως ερώτηση είναι: Γιατί?

Η απάντηση πρέπει να είναι αρκετά απλή: Γιατί ο άνθρωπος είναι ακόμα πολύ επιρρεπής στις εξωτερικές επιβαλλόμενες πιέσεις του καταναγκαστικού ανταγωνισμού, που θεωρεί φυσιολογικό να διαχωρίζει τον εαυτό του από τους άλλους για αν νιώσει ανωτερότητα μέσα στην μίζερη, δίχως νόημα ύπαρξή του, διότι δεν έχει και δεν του έχουν μάθει να συμπεριφέρεται αλλιώς...

Όλο το πρόβλημα είναι το φαινόμενο της επίκτητης συμπεριφοράς που πηγάζει από το άρρωστο κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνεται από τις ίδιες συμπεριφορές των ατόμων που το αποτελούν...φαύλος κύκλος... Κάπου πρέπει να κάνουμε την αρχή για να ξεκινήσει η αναπόφευκτη αλυσιδωτή αντίδραση και πρέπει να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε το σωστό περιβάλλον...οι υπόλοιποι, όπως είναι συνηθισμένο για κάθε ζωντανό οργανισμό...θα προσαρμοστούν σ'αυτό και θα αφομοιώσουν τις αλλαγές.

Και για σένα που σου αρέσουν οι ταμπέλες και ετικέτες...Πληρώνεις πολύ ακριβά την μάρκα των επώνυμων ρούχων (για παράδειγμα) το κόστος των οποίων δεν είναι ούτε στο 10% της πραγματικής αξίας τους. Σε κοροϊδεύουν αυτοί που στο πουλάνε, ρε κορόιδο.

Read 1995 times Last modified on Wednesday, 26 December 2018 18:28
Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

www.jhweb.gr

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME