Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται…εσείς την επαναλαμβάνετε!

Λειτουργείτε σε ένα κλειστό κύκλωμα καθιερωμένων κινήσεων, με ένα περίεργο σκεπτικό που δεν βγαίνει πέρα από το όριο του συνηθισμένου, με μια οπισθοδρομική και περιέργως αυτοκαταστροφική λογική…μάλλον απουσία της πραγματικής λογικής… Έχετε μια διαστρεβλωμένη αντίληψη για το πώς λειτουργεί όλο το πράμα, μάλλον έχετε αποδεχτεί τα πράγματα έτσι όπως σας έμαθαν, με απενεργοποιημένη την λειτουργία της αμφισβήτησης. Καταλαβαίνω για ποιο λόγο είστε έτσι αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την επίκτητη ηλιθιότητα που διαπερνάει όλο το φάσμα των κοινωνικών σας δραστηριοτήτων και την μετάδοση της στις επόμενες γενιές.

 

Έχετε επαναπροσδιορίσει τις έννοιες, τις λέξεις, τα ιστορικά δεδομένα…όλα όσα αποτελούν τον πολιτισμό σας, σύμφωνα με την κοινή λογική, όπου όσο πιο κοινή είναι τόσο και λανθασμένη θα είναι σίγουρα. Ναι, είναι πιο εύκολο να δεχτείς κάτι ως αληθινό, χωρίς να χρειάζεται να φέρεις αποδείξεις γι’ αυτό ή το αντίθετο και εφόσον το αποδέχεται η μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός της ηλιθιότητας των λεγομένων σας ή των αντιλήψεων που σχηματίζουν την προσωπικότητά σας και σε μεγάλη κλίμακα όλη την κοινωνία στην οποία αναγκάζομαι να ανέχομαι αυτές τις συμπεριφορές.

Στον κόσμο δεν είναι όλα «αν δεν είναι αυτό τότε θα είναι σίγουρα το άλλο». Αυτή η ηττοπαθής στάση απέναντι στην δύσκολη προσπάθεια να κατανοήσεις καλύτερα τα δεδομένα, τα οποία αναπόφευκτα φέρνουν μαζί τους και συνέπειες, τις οποίες τις λουζόμαστε όλοι μαζί, μου είναι ξένη και μου φέρνει αηδία. Όμως η πλειοψηφία λειτουργεί έτσι… και ως καλός πολίτης και ευσυνείδητο άτομο που νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του, αναγκάζομαι να ανέχομαι… Στην ουσία, λειτουργώ όπως όλοι άλλωστε, προσπαθώ να δημιουργήσω για τον εαυτό μου ένα αρμονικό περιβάλλον στο οποίο θα ζήσω και θα αποδώσω… Αυτό δεν κάνουμε όλοι? Όχι, δεν ξέρω καλύτερα απ’ όλους, αλλά οι αποδείξεις μιλάνε από μόνες τους και όλοι βλέπουμε τα αποτελέσματα των πράξεων ή της απραξίας και αδιαφορίας των άλλων…της πλειοψηφίας…μάζι με την οποία βουλιάζουμε στα σκατά όλοι.

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, οφείλεις στον εαυτό σου να μην το δέχεσαι ως αλήθεια. Η επανάληψη αυτή σημαίνει μόνο ένα πράγμα και δεν είναι προς το όφελός σου: σημαίνει ότι αποδεχόμενος αυτής της αλήθειας, εσκεμμένα κάνεις το ίδιο λάθος. Γιατί η προηγούμενη αλλαγή στην ιστορία σε έφερε ακριβώς εδώ που είσαι και ζητάς ξανά την αλλαγή. Η προσωρινή ανακούφιση δεν είναι λύση.

Το τελευταίο καιρό παρατηρείται μια επιτάχυνση των συνεπειών της κοινωνικής απάθειας ή… πώς να το πω καλύτερα… ηττοπαθής απραξίας και αποδοχής των επιβαλλόμενων συνθηκών. Κάτι που παλιότερα ήθελε 20 χρόνια για να δώσει την πρώτη ουσιαστική ένδειξη, τώρα το βλέπεις σε διάστημα 2-3 ετών. Άρα σύμφωνα με την μεγάλη αυτή ρήση της κοινής γνώμης, η ιστορία σύντομα θα επαναληφθεί… ποιο κομμάτι της όμως?

Rate this item
(2 votes)


Comments   

99Wilhelmina
0 #1 99Wilhelmina 2018-08-01 17:47
I can see that your page probably doesn't have much visits.
Your articles are awesome, you only need more new visitors.
I know a method that can cause a viral effect on your site.
Search in google: dracko's tricks make your
content go viral
Quote

Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo