Στολιστείτε δούλοι!

Θα πω και πάλι την άποψή μου, για την οποία έχω χαρακτηριστεί πολλές φορές ως «ισοπεδωτής»… Κοσμήματα – είναι η πιο άχρηστη και άσκοπη χρήση μετάλλων και πετρωμάτων.

 

Χρυσός και ασήμι, πολύτιμα μέταλλα. Αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα για την χρησιμότητα του Au και Ag ή και Pt, φτάνει να ψάξει λίγο στο διαδίκτυο. Δεν μιλάω για τα ασημένια κουτάλια ή χρυσές καδένες με σταυρούς, ούτε για τα δαχτυλίδια από λευκόχρυσο και άλλα αντικείμενα που συχνά συνδυάζονται με πέτρες που έχουν το βασικό τους στοιχείο το C… μιλάω για την χρήση αυτών των χημικών στοιχείων στην τεχνολογία.

Το ότι κάποτε οι φαραώ ή άλλες ηλίθιες προσωπικότητες, που θεωρούσαν τους εαυτούς τους θεούς και ανώτερα πλάσματα, καμιά σχέση με τα υπόλοιπα δίποδα που δεν είχαν μαζεμένο το χρυσό και το ασήμι, χωρίς να ξέρουν την πραγματική αξία αυτών των μετάλλων, κατάφεραν να πείσουν τους άλλους ότι αυτό το κίτρινο μέταλλο, εύπλαστο και γυαλιστερό, είναι ό, τι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο… άσχετα εάν το ατσάλι το χρειαζόντουσαν πιο πολύ για να πολεμάνε με τους υπόλοιπους άρχοντες των χρυσών δαχτυλιδιών… Είχαν την φαεινή ιδέα να στολίζονται με αυτά τα μέταλλα και πετράδια, σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα…

Φανταστείτε εάν την ίδια αξία είχαν δώσει και στα σκατά τι θα γινόταν… Αλλά αυτό υπάρχει σε τεράστιες ποσότητες, κυριολεκτικά και μεταφορικά μιλώντας…

Και λοιπόν… όλα αυτά τα φτωχαδάκια και δούλοι, βλέποντας τους φαραώ και άλλους god-wannabe να παρελαύνουν στους δρόμους, ντυμένους με τα πολύτιμα μέταλλα, αλλά ταυτόχρονα και βρώμικους λόγω του ιδρώτα από την βαρύ πανοπλία αυτή (παρεμπιπτόντως, μερικές φορές τα χρυσά τους κοσμήματα γινόντουσαν μαύρα, λόγω της χημικής αντίδρασης του χρυσού με το υδράργυρο – πράγμα που μάλλον το απέδιδαν σε υπερφυσικές δυνάμεις ή ξέρω’ γω τι άλλο), ζήλευαν αφάνταστα και τους θεοποιούσαν. Τους άρεσαν τα γυαλιστερά μπιχλιμπίδια που φορούσαν οι πλούσιοι και ήθελαν να φτάσουν τα δικά τους θεϊκά επίπεδα.

Έτσι, με την πάροδο των αιώνων, οι δούλοι καθιέρωσαν να χρησιμοποιούν τα πολύτιμα μέταλλα και πέτρες για στολίδια... Και ερχόμαστε στην σημερινή εποχή, όπου ξέρουμε ότι ο χρυσός είναι πολύ καλός αγωγός ηλεκτρισμού, διαμάντια είναι πολύ σκληρά και μπορούν να κόψουν τα πάντα, αλλά όμως βλέπεις τους ανθρώπους να αγοράζουν αυτά τα πράγματα για να τα βάλουν στο λαιμό τους ή οπουδήποτε αλλού, νομίζοντας ότι θα ξεχωρίσουν από τους άλλους και θα βρεθούν στην θέση των φαραώ, έστω σε ένα πιο χαμηλό επίπεδο… Όμως στην ουσία βρίσκονται στην θέση των δούλων, μεταφέροντας αυτή την δουλική παράδοση μέσα στους αιώνες των αιώνων… αμήν… Ε ναι, πως θα μπορούσα να εξαιρέσω τους αντιπροσώπους της πνευματικής αποχαύνωσης, από την ιστορία αυτή. Οι παπάδες με χρυσοκέντητα ρούχα, επίχρυσες εικόνες και άλλα ανούσια αντικείμενα από χρυσό κυρίως, προπαγανδίζουν ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που δείχνουν και προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις να περάσουν την λέξη «δούλος» στην καθημερινότητα ως κάτι το φυσιολογικό… Και δεν λέω τίποτα για το χρυσό που είναι αποθηκευμένο στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών… Ούτε για τα διαμάντια που τα καίνε κάπου στις ΗΠΑ όταν υπάρχουν σε περίσσεια, για να μην μειωθεί η τιμή τους.

Φέρτε πίσω τα μέταλλα και των άνθρακα!

Last modified on Sunday, 15 September 2013 00:22
Rate this item
(2 votes)


Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr
More in this category: « Likeομανία ΣΕΞ »

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo