Καλωσήρθες στην πραγματικότητα!

Και ποιος σας είπε ότι αυτό που ζείτε είναι ζωή?! Ποιος σας είπε ότι όλα στην ζωή σας, πρέπει να ακολουθούν μια καθορισμένη γραμμή?!

Γέννηση, νηπιαγωγείο, σχολείο, πανεπιστήμιο, δουλειά, οικογένεια, σύνταξη, θάνατος… Γραμμική εξίσωση… Ίσως με κάποιες μικρές παραλλαγές… Κάπου στη μέση όμως είναι το κυριότερο, κατά την συνηθισμένη άποψη. Κάπου εκεί στη μέση, λίγο πριν αρχίζεις να σκέφτεσαι το μέλλον και τις απαραίτητες και καθοριστικές επιλογές που πρέπει να κάνεις. Λίγο μετά συνειδητοποιείς ότι οι επιλογές που έκανες ήταν λάθος και αρχίζεις να κόβεις και ράβεις την ζωή σου στα μέτρα που επιβάλλονται από έναν εξωτερικό παράγοντα – το χρήμα. Λίγο μετά απ’ αυτό ή παράλληλα, πρέπει να κάνεις και τα υπόλοιπα που καθορίζονται από κοινωνικούς κανόνες και σε καθορίζουν ως καλό πολίτη και σωστό άνθρωπο οικογενειάρχη. Μετά, περιμένεις να σε συντηρήσουν αυτοί που μεγάλωσες, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις ίδιες προδιαγεγραμμένες κινήσεις της ζωής τους. Και μετά, λίγο πριν τον θάνατο, κάθεσαι και αναλογίζεσαι - αν σου έχει μείνει αυτή η δυνατότητα και ικανότητα – τι σκατά έκανες με την ζωή σου και τι κατάφερες.

ΑΗΔΙΑ!

Γιατί πρέπει να κάνεις συνέχεια κάποιες καθοριστικές επιλογές? Τι θα σπουδάσεις για να βγεις μετά στην αγορά εργασίας και να βγάζεις πολλά χρήματα, όπως καθορίζεται από τους κοινωνικούς κανόνες? Και αν κάνεις λάθος? Έπαιξες και έχασες! Η ζωή σου είναι ένα τυχερό παιχνίδι, όπου παραδόξως κερδίζουν λίγοι και όχι απαραίτητα αυτοί που έπαιξαν τα σωστά νούμερα.

Δεν βρήκες την δουλειά για την οποία προετοιμαζόσουν τόσα χρόνια? Θα κάνεις κάτι άλλο, ως ανειδίκευτος. Δεν πειράζει που δεν σου αρέσει, θα προσαρμοστείς. Να γυρίσεις πίσω να αλλάξεις το μέλλον δεν γίνεται. Μεγάλωσες πια και για να πας πίσω στο πανεπιστήμιο να σπουδάσεις κάτι άλλο είτε δεν προλαβαίνεις είτε είναι απλά αργά. Κάτσε λοιπόν τώρα, πίσω από τον υπολογιστή σου, γράφε τις ανούσιες αναφορές, επιστολές…ασχολήσου με τις μαλακίες που σου επιβάλει η θέση που σου δόθηκε. Και το σημαντικότερο! «Πάλι καλά που έχεις δουλειά, ρε φίλε! Δεν βλέπεις τι γίνεται στην κοινωνία?» ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ εσύ και οι μαλακίες σου που είμαι αναγκασμένος να ακούω, επειδή δεν έχεις να πεις κάτι πιο έξυπνο ή και να κάνεις κάτι ουσιώδες για να αλλάξει αυτό.

Σ’ αρέσει αυτό που ζεις? Ναι, είναι η πραγματικότητα. Από την οποία δεν μπορείς να κρυφτείς.

Δεν προσπάθησες ποτέ να αμφισβητήσεις την «πραγματικότητα»?

Rate this item
(1 Vote)


Comments   

Buy Zanaflex Online
0 #1 Buy Zanaflex Online 2018-07-05 17:43
Buy Muscle Relaxants: “http://zanaflexbuynow.com”
Muscle Relaxants: “http://zanaflexbuynow.com”
Cheap Tizanidine Online: “http://zanaflexbuynow.com”
Cheap Zanaflex
Online: “http://zanaflexbuynow.com”
http://zanaflexbuynow.com: “http://zanaflexbuynow.com”

Here is my blog post ... Buy Zanaflex
Online: http://zanaflexbuynow.com
Quote

Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo