Η Αλήθεια είναι η διάγνωση της Αρρώστιας

«Όχι η Αλήθεια δεν σε απελευθερώνει, αλλά είναι το πρώτο βήμα προς την απελευθρώση»

…το περίεργο είναι ότι οι περισσότεροι την γνωρίζουν, αλλά ή κάνουν τα στραβά μάτια ή επιλεκτικά διαγράφουν την μνήμη τους ή προτιμούν να την αγνοούν ή της αποδίδουν μόνο αυτό που κατανοούν βάσει των συμφερόντων τους. Άλλοι δε, προσπαθούν να την βρουν μέσω των θρησκευτικών και πνευματικών οδών… Μάλλον τα άτομα αυτής της δεύτερης κατηγορίας ανθρώπων, αρνούνται πεισματικά να δουν κατάματα την Αλήθεια και προσπαθούν να βγουν σε άλλες παρακαμπτήριες «οδικές» αρτηρίες προς αναζήτηση κάποιας άλλης Αλήθειας, μόνο και μόνο κατανοώντας ότι η πραγματικότητα, η πραγματική Αλήθεια για τον κόσμο στον οποίον ζούμε, δεν τους αρέσει. Μια τεχνητή απονεύρωση. Αποφυγή του πόνου. Γιατί στην ουσία φτάνοντας κοντά στο θεό, ή όπως αλλιώς την φαντάζονται την αλήθεια, αποστρέφεσαι από τον πραγματικό κόσμο. Είναι και αυτό ένα θέμα, ανεξάρτητο.

Ποια είναι η αλήθεια? Δες τον κόσμο γύρω σου. Τι βλέπεις? Φτώχια, πόλεμοι, εγκλήματα, οικονομικές κρίσης, τραπεζίτες, κυβερνήσεις, αστυνομία, στρατός, άνθρωποι στα φανάρια να ζητάνε λεφτά, άλλοι ζουν στο κέντρο της πόλης σε χαρτόκουτα, άνεργοι με οικογένειες, κάποιοι ακόμα δουλεύουν, κάποιοι ψάχνουν στα σκουπίδια και περιμένουν να κλείσει το σουπερμάρκετ για να πετάξουν τα απούλητα, εφοπλιστές μετράνε την περιουσία τους, πλούσιοι ή εύποροι που ζουν στα προάστια, εργαζόμενοι να χάνουν τα δικαιώματά τους, παπάδες να ρουφάνε τα λεφτά για τον θεό τους, συμμορίες φασιστοειδών να επιτίθενται σε λαθρομετανάστες και αριστερούς, αναρχικοί να ζητάνε το δίκιο τους, καταλήψεις που έχουν γίνει πολιτιστικά κέντρα σε παρατημένα κτίρια να καταστρέφονται, υποβαθμίζεται η παιδεία και η υγεία λόγω των αποφάσεων των πουλημένων πολιτικών που όλοι εμείς ακόμα συνεχίζουμε να ταΐζουμε …συνέχισε, ξέρεις εσύ… Μέσα σε όλα αυτά εσύ προσπαθείς να ζήσεις κάπως ευπρεπώς. Να κάνεις οικογένεια, να πάρεις σπίτι, αμάξι, εξοχικό, να πας διακοπές, να βγεις βόλτα, να ταξιδέψεις και άλλα παρόμοια που εσύ επιλέγεις να κάνεις και σου αξίζει ως άνθρωπος να τα έχεις.

Και τι έχουμε? Δυο κόσμους, ο ένας μέσα στον άλλον. Δύο περιβάλλοντα, που στον έναν επικρατεί χάος, χύνεται αίμα, πεθαίνουν οι άνθρωποι, βρωμάει, είναι επικίνδυνο να κυκλοφορήσεις το βράδυ και το άλλο περιβάλλον που εσύ προετοιμάζεις για τον εαυτό σου, για το παιδί σου…κάτι σαν διαφημιστικό με χαρούμενη και όμορφη οικογένεια που τρώει το πρωινό τους, ο μπαμπάς με γραβάτα και κουστούμι κοιτάει το ρολόι του για να μην αργήσει στη δουλειά, η γυναίκα με την ποδιά της νοικοκυράς να σερβίρει στα παιδιά χυμούς και γάλα και θα τρέξει και αυτή στην δουλειά της….όλοι χαρούμενοι και υγιέστατοι… Όλα αυτά στο ίδιοι κοινωνικό περιβάλλον ή λίγο πιο απόμερα για να μην το βλέπεις εσύ και τα παιδιά σου και να μην σας χαλάει η διάθεση.

Άρρωστη κοινωνία! Με αρρωστημένα πρότυπα και αξίες. Αυτή είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Η Αλήθεια είναι η διάγνωση της Αρρώστιας.

Είμαστε όλοι άρρωστοι. Καιρός είναι να το αντιληφτούμε και να το εμπεδώσουμε. Η αρρώστια όμως από μόνη της και η θεραπεία της θα εξαρτηθούν από την μορφή ή μορφές ιογενών μικροοργανισμών, ιών, βακτηριδίων, παρασίτων που έχουν προσβάλει τον οργανισμό, στην συγκεκριμένη περίπτωση την κοινωνία. Άρα πρέπει να βρούμε αυτά τα τέρατα που μας καταστρέφουν από μέσα και όχι να βάζουμε κρύα πετσέτα στο κεφάλι για τον πυρετό.

Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την γνωρίζετε. Όσο άσχημη και να είναι μην στρέφετε το πρόσωπό σας αλλού! Μην είστε οι μεταδότες της αρρώστιας.

Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo