Απολογισμός 2012

Συγχαρητήρια! Regressάρουμε πανηγυρικά! Μπράβο! Και εις ανώτερα! Εις…«υγείαν» θα έλεγα, αλλά αυτό μάλλον είναι ανούσιο από πολλές απόψεις…Καλωσήρθατε στην νέα 2013 χρονιά της σκλαβιάς!

Εδώ θα μπορούσα να σταματήσω να γράφω και να αφήσω τον καθένα να βγάλει τα δικά του όχι και τόσο δύσκολα συμπεράσματα…

Ξέρετε τι σημαίνει regress? Είναι το αντίθετο από το progress. Δηλαδή… μια μικρή παρένθεση να καταλάβουμε… ως είδος ο «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» τείνει να εξελίσσεται, να προοδεύει με άλλα λόγια. Η εξέλιξη, ως φυσικό γεγονός, είναι άμεσα συνδεδεμένη με το περιβάλλον, που μέσα στην έννοια αυτή υπάγεται και το κοινωνικό περιβάλλον. Όπου ο άνθρωπος αλληλεπιδρά με το περιβάλλον και ως πλέον νοήμον ον, έχει την δυνατότητα να το αλλάζει και να το τροποποιεί σε άμεση συμφωνία με την πρόοδο του στις επιστήμες, τεχνολογία, ιατρική και άλλα επιτεύγματα στις άλλες επιστήμες όπως πολιτική, κοινωνιολογία και συνεπώς στην μεθόδευση της καλύτερης διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και μπλα μπλα μπλα… Υποτίθεται πως θα έπρεπε εμείς οι ίδιοι να φτιάχνουμε καλύτερες συνθήκες ζωής και ευημερίας, ούτως ώστε να βοηθήσουμε στην εξέλιξη μας, όπου ως κύριο λόγο έχει η εξέλιξη των διανοητικών μας ικανοτήτων, αυτό που μας ξεχωρίζει από τα ζώα που δρουν καθαρά και μόνο βάσει των ενστίκτων τους. Ναι, έχουμε αυτό το προνόμιο. Δεν είναι πανέμορφο και διαβολικά βολικό και έξυπνο? (Διαβολικός = δια του βολέματος (άσχετο))…

Και ως εκ τούτου… Υπολογίζοντας ότι το κοινωνικό περιβάλλον αποτελείται από ανθρώπους όπως όλοι μας και για να ευημερήσει, ώστε να δώσει την ώθηση, να καταστεί δηλαδή πρόσφορο έδαφος προς την εξέλιξή μας, πρέπει να είναι αρμονικό και υγιές. Δηλαδή ΠΡΕΠΕΙ ο καθένας από εμάς, να συμβάλει εκτός από την προσωπική του ευημερία και στην ευημερία του άλλου – ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ – να μπορούμε όλοι μας να γευόμαστε τα φρούτα των γνώσεών μας, της αποδοτικότητας, της παραγωγής μέσω εργασίας και άλλων αυτονόητων αγαθών. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ένα πρόσφορο έδαφος πάνω στο οποίο ο άνθρωπος θα μπορέσει να εξελιχθεί. Να εκπαιδευτεί ώστε να μεταδώσει την γνώση που αποκτάει, να εργαστεί προς όφελος όλων και του εαυτού του, να δημιουργήσει τέχνη, καινοτομίες, τεχνολογικά επιτεύγματα, να γίνει ο ίδιος το έναυσμα στους άλλους να δημιουργήσουν και οι άλλοι, να συμβάλουν όλοι δηλαδή στην ευημερία. Αυτό είναι το ιδανικό περιβάλλον για την εξέλιξή μας.

Σήμερα όμως, τι έχουμε? Ακριβώς τα αντίθετα… Και κάθε χρόνο και χειρότερα, Δηλαδή καταστρέφουμε την βάση της εξέλιξής μας, καταστρέφοντας το κοινωνικό μας περιβάλλον με συνεχόμενη υποβάθμιση όλων αυτών των αγαθών που χρειάζονται για την κοινωνική υγεία και ευημερία. Δηλαδή?! Συμβάλουμε στην ΑΝΤΙ-ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ!!! (Δεν ξέρω αν υπάρχει αντώνυμο της λέξης εξέλιξη…) Με άλλο λόγια ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΟΥΜΕ – REGRESSΑΡΟΥΜΕ!

…………………………

Δεν νομίζω να υπάρχει νοήμον άνθρωπος που να μην συμφωνεί με το ότι οι συνθήκες διαβίωσής μας έχουν υποβαθμιστεί και σύμφωνα με τις ενδείξεις από την πολιτική μας σκηνή (εκεί ιδίως) θα έχουν την αρνητική τάση.

Αναφέρομαι στην πολιτική, διότι για το πραγματικό φταίχτη της σημερινής παγκόσμιας κατάστασης – δηλαδή το Τραπεζικό σύστημα – δεν υπάρχει λόγος να πούμε τίποτα. Το Τραπεζικό σύστημα είναι η ρίζα του κακού, που όμως από την ανατροπή του, έχω την εντύπωση, απομακρυνόμαστε κάθε μέρα και πιο μακριά. Το εμπόδιο είναι η πολιτική. Αυτός ο γαμημένος μεσάζοντας, που συνέβαλε στην περεταίρω διαίρεση των ατόμων στην κοινωνία σε κλάσεις και τάξεις, βάσει των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων. Η ανατροπή του Τραπεζικού συστήματος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ομόνοια και συσπείρωση όλων των ατόμων και απ’ ότι δείχνουν όλα ο πολιτικός μεσάζοντας κάνει πολύ καλά την δουλειά του, εφαρμόζοντας όλες τις μεθόδους ελέγχου των μαζών, που έχουν δοκιμαστεί και εξελιχθεί μέσα στον χρόνο.

Οι ίδιοι οι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι και αυτοί ΔΟΥΛΟΙ! Το σύστημα της Δουλείας δεν έχει πεθάνει, έχει εξελιχθεί. Είναι αόρατο με την πρώτη ματιά, διότι οι άνθρωποι ποτίζονται με τις ηλιθιότητες περί της Δημοκρατίας και Ελευθερίας.

Αυτέ οι δυο έννοιες «Δημοκρατία και Ελευθερία» έχουνε μεταλλαχθεί. Τα γονίδιά τους, μέσα στο άσχημο περιβάλλον, κάτω από την επίδραση όλων αυτών των συνθηκών, έχουν πάθει μετάλλαξη και δεν ανταποκρίνονται πλέον στις αρχικές τους αξίες.

Τα γενετικά απόβλητα των πολιτικών συνεχίζουν το «έργο» τους, μεταδίδοντας τον ιό στους πολίτες.

Ο φασισμός, κρυμμένος πίσω από το πέπλο της Αρχαιοελληνικής κουλτούρας, κάνει την εμφάνιση και βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην εσκεμμένα υποβαθμισμένη πολιτιστικά και εκπαιδευτικά κοινωνία, επικαλούμενος και τα χριστιανικά σύμβολα που είναι η σφραγίδα της καταστροφής του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού… Τα «παιδάκια» παίζουν τους σκληρούς πολεμιστές και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα ότι παίζουν το παιχνίδι των «μεγάλων».

Οι πολίτες, σε μικρές δώσεις, όχι αυτές των μερικών δισεκατομμυρίων € που παίρνουν οι πολιτικοί, πουλώντας την χώρα, αλλά τις δώσεις τρομοκρατίας που δέχονται καθημερινά συμβιβάζονται να χάσουν τα προνόμια που κερδήθηκαν με σκληρό αγώνα από τις προηγούμενες γενιές. Η «μετριότητα» του χτες φαντάζει πλουσιοπάροχη ζωή. Σήμερα η ΕΠΙΒΙΩΣΗ παίζει τον ρόλο του κατευναστή της δυσαρέσκειας της μάζας. Όταν η προτεραιότητα είναι η εύρεση τροφής και στέγης, ο αγώνας για τα δικαιώματα μπαίνει στην δεύτερη μοίρα. Όλα αυτά βέβαια, μόλις πατηθεί ο κάλος, μόνο που τότε θα είναι αργά, και τότε το «τέλος του κόσμου» θα γίνει πραγματικότητα.

Λοιπόν? Ποιος είναι ο απολογισμός του 2012?

Last modified on Thursday, 20 December 2012 10:46
Rate this item
(3 votes)