Debilocracy

(Debilocracy: σύνθετη λέξη, από την Ρώσσικη λέξη Дебил (debil = ηλίθιος) και την Ελληνική κράτος.)


Για να εφαρμοστεί Δημοκρατία (όσο το δυνατόν κοντά στην πραγματική της έννοια) σε μια κοινωνία, πρώτα πρέπει να αναβαθμιστεί η Παιδεία και η Μόρφωση. Μόνο τότε θα μπορέσει να εφαρμοστεί και να αναπτυχθεί μέσα στην ίδια κοινωνία. Δεν λέω κάτι καινούργιο...

 

Φαίνεται όμως ότι προχωράμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Η παιδεία έχει υποβαθμιστεί φανερά. Σχολεία καταργούνται, καθηγητές δεν φτάνουν, το ίδιο και εκπαιδευτικά βιβλία. Αν και τι να λέμε όταν οι γονείς δυσκολεύονται να σπονσοράρουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια. Και οι γονείς οι ίδιοι δεν έχουν ούτε διάθεση και ούτε τον χρόνο να ασχοληθούν με τα παιδιά τους, λόγω του ότι πρώτα πρέπει να δουλέψουν.

 Οι κυβερνήσεις, αυτονόητα, δεν επιθυμούν τους μορφωμένους πολίτες, συνεπώς συμβάλουν στην κατάργηση της δημοκρατίας. Δημοκρατία έχει πεθάνει και αρχίζει και σαπίζει. Η δημοκρατία, που είναι καθαρά Ελληνικό προνόμιο, που γεννήθηκε εδώ στην αρχαιότητα, πάνω στην άνθιση του πολιτισμού μας.

 

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Τι βλέπουμε?

Η Χρυσή Αυγή ως φαινόμενο, ήρθε ακριβώς στην ώρα της, στην ώρα που οι μάζες, υποβαθμισμένες στην μόρφωση, εξαθλιώνονται με τα οικονομικά μέτρα και η τυφλή και αποπροσανατολισμένη οργή αμόρφωτου πληθυσμού είναι το πρόσφορο έδαφος για την άνθιση φασισμού ή ναζισμού. Δεν είναι ότι η ιδεολογία αυτή αυτόματα επιλέγεται από τον πληθυσμό, όχι. Η ιδεολογία αυτή ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ από τους υποστηρικτές της, που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε πολύ δύσκολες αδιέξοδες (αν και δεν υπάρχουν) οικονομικό-πολιτικές καταστάσεις.

 

Στην Ελλάδα, η παράταξη αυτή εκμεταλλεύεται οτιδήποτε έχει ευαίσθητο χαρακτήρα στην κοινωνία. Τα αρχαία Ελληνικά σύμβολα μπήκαν στο παιχνίδι...ειρωνικό...Ελλάδα που είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας και όχι του φασισμού. Μετά είναι το θρήσκευμα... είδαμε όλοι το αποτέλεσμα. Ξαφνικά ο Χριστιανισμός, που σκότωσε οτιδήποτε Ελληνικό υπήρχε, γίνεται νούμερο ένα θέμα για υπεράσπιση. Θρησκεία (ποια ακριβώς δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι), Πατρίδα, Οικογένεια.... Λοιπόν για να μην μακρηγορούμε... δεν υπάρχει τίποτα το Ελληνικό στον φασισμό, ναζισμό και ότι έχει να κάνει με την παράταξη αυτή.

 

Αλλά το θέμα μας είναι το πολίτευμα...Debilocracy.

Οι αυτο-αποκαλλούμενοι υπερασπιστές της πίστεως και της Ελλάδας, αρνούνται την Δημοκρατία. Θέλουν την κατάργησή της. Δεν γίνεται να εφαρμοστεί η πολιτική τους με ταυτόχρονη παρουσία Δημοκρατίας. Γι'αυτό και τους συμφέρει η υποβάθμιση της παιδείας, μόρφωσης εκπαίδευσης, πείτε το όπως θέλετε. Αυτοί θέλουν τυφλούς υποστηρικτές, που δεν θα αμφισβητούν καμία διαταγή που έρχεται από πάνω. Γι'αυτό και η στενή τους συνεργασία με την αστυνομία - Νο 1 δύναμη στην διαφύλαξη της χουντικής κυβέρνησης. Κανένας μορφωμένος δεν θα ανεχτεί τέτοια καταπίεση.

 

Άρα, το συμπέρασμα? Οι παπαρολογίες της ΧΑ στον προεκλογικό τους αγώνα, είναι απλά ένα επικοινωνιακό κόλπο, όπως και με την εκκλησία, όπως και τις αναφορές τους στην αρχαία Ελλάδα... Είναι καθαρά συστημικό κόμμα. Ασχέτως αν δεν φαίνεται η συνεργασία τους με την κυβέρνηση, εξυπηρετεί τέλεια το σύστημα. Μετά τους λαθρομετανάστες, ο στόχος τους είναι οι αριστεροί. Ήρθαν και με τις θέσεις τους διασπούν την ενότητα που έχουμε δει τελευταία να σχηματίζεται στην κοινωνία. Λειτουργούν διασπαστικά, τρέφουν με μίσος τους συνανθρώπους, δημιουργώντας εντάσεις μεταξύ των Ελλήνων. Ξαφνικά ο Έλληνας κατά την άποψή τους, που ασπάστηκε κομουνισμό ή άλλη αριστερή ιδεολογία...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. Ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων, κάτι βρήκαν να στηρίξουν αυτή τη παραλογία τους.

 

Λοιπόν, για να τελειώνουμε, διότι κουράζομαι ακόμα και να σκέφτομαι για το θέμα αυτό... Ο φασισμός δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα. Ο φασισμός, θέλει υπάκουους δούλους και όχι μορφωμένους ανθρώπους, θέλει ΗΛΙΘΙΟΥΣ υποστηρικτές. ΤΕΡΜΑ.

Last modified on Tuesday, 07 May 2013 20:29
Rate this item
(3 votes)


Comments   

Jholidis
0 #2 Jholidis 2013-01-02 11:20
Κι'όμως τίθεται θέμα ηλιθιότητας, εκτός εάν φοβόμαστε να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη και συνεχώς δικαιολογούμε τους παθόντες. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, συμβαίνει παντού όπου επικρατούν παρόμοιες συνθήκες έλλειψης παιδείς (σωστής παιδείας), άσχημων συνθηκών διαβίωσης και της πολιτικό-οικονο μικής κατάστασης. Με άλλα λόγια: προσπαθούν να δημιουργήσουν "Το κράτος των ηλιθίων", και αυτό συμβαίνει παντού. Δεν είναι η ΧΑ το πρόβλημα. Η ΧΑ είναι το εξάνθημα πάνω στο δέρμα που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό, είναι το σύμπτωμα μιας αρρώστιας. Και όπως σωστά το είπες, είναι επιφανειακό το άρθρο, δεν κάνω ανάλυση, παρουσιάζω το πρόβλημα και δείχνω την κατεύθυνση σκέψης, βασιζόμενη στην δική μου οπτική γωνία, όπου ο καθένας θα μπορέσει να βγάλει δικά του συμπεράσματα.
Quote
P. Kalyteras
0 #1 P. Kalyteras 2012-12-21 20:10
Ενδιαφέρον άρθρο άλλα κάπως επιφανειακό. Η λέξη ηλιθιότητα έχει πολλές εκφάνσεις, θα μπορούσε δηλαδή κάποιος να πει ότι αντίθετα η Ελληνική κοινωνία από τις εξυπνότερες στην Ευρώπη λόγω του υψηλού αριθμού πτυχιούχων αναφορικά με τον πληθυσμό της. Ο πόλεμος "κατά της ηλιθιότητας" έχει επίσης κάτι το φανερά βερμπαλιστικό.. . Η έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής συνείδησης όμως ταλανίζει τον τόπο πριν ακόμα και από την μεταπολίτευση. Το πελατειακό σύστημα είχε καταντήσει τον μέσο Έλληνα συνειδησιακά οκνηρό και μετά την πρόσφατη πτώση των κομμάτων, πολιτικά ορφανό από οποιαδήποτε έννοια. Τα συνθήματα τύπου "να καεί το μπουρδέλο η βουλή" και η 24 ωρη ελεγεία των μίντια εναντίων των μεταναστών, του σύριζα, των ταξιτζήδων, των δημ. υπαλλήλων των απεργών και οποιασδήποτε άλλης κοινωνικής ομάδας, δεν ήταν καθόλου τυχαία, Κατά τη γνώμη, δεν τίθεται τόσο θέμα ηλιθιότητας, οποιονδήποτε άλλο λαό να έβαζες κάτω από ίδιες συνθήκες, το ίδιο αποτέλεσμα θα είχες.
Quote

Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo