Το Τέλος του Κόσμου

Το Τέλος του Κόσμου...μεταφορική έννοια...πλησιάζει όλο και πιο γρήγορα.

Τα σημάδια αυτής της αλλαγής είναι πλέον τόσο φανερά, που δεν μπορείς να τα αγνοείς και να μην τα προσέχεις.

Το πολιτικό σύστημα, όπως το ξέρουμε σήμερα, πεθαίνει...και όχι μόνο στην Ελλάδα. Οι οικογένειες που έλεγχαν την χώρα μας επί πάνω από 30 χρόνια, έχουν φτάσει την κατάσταση στο τέλος του γκρεμού. Η δυσαρέσκεια, αν και ακόμα δεν έχει μαζικοποιηθεί όπως θα έπρεπε ώστε να γίνει το τελικό βήμα προς την αλλαγή, αρχίζει και ενώνει τις τόσο διαχωρισμένες μάζες των πολιτών. Τα κόμματα χάνουν την αξιοπιστία τους και από τις δημοσκοπήσεις, αν και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι έγκυρες, φαίνεται η πτώση τους θα είναι άσχημη.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την σαπίλα του συστήματος. Όλο και περισσότεροι βγαίνουν έξω στους δρόμους να διαδηλώσουν, και αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλές χώρες και εντατικά. Προπηλακισμοί των πολιτικών προσώπων, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και σ’ αυτούς προστίθεται όλοι αυτοί που υποστηρίζουν τις οικονομικές πολιτικές των κυβερνώντων και παίζουν κάποιο σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Κάτι που δεν κατάφερε η ανθρωπότητα τόσα χρόνια, να ενώσει τους ανθρώπους, γίνεται τώρα με την βοήθεια της πολιτικής που επέλεξαν οι κυβερνήσεις μας, κατευθυνόμενοι από τις μεγάλους οίκους τραπεζών και άλλων οικονομικών συντεχνιών. Στην πορεία αυτή δεν ξέφυγαν ακόμα και όσοι είχαν ή έχουν ακόμη μεγάλα σχετικά πλούτη, που βλέπουν τώρα την αγοραστική δύναμη του κόσμου να πέφτει αναλογικά με τις μειώσεις των μισθών και την αύξηση της ανεργίας και συνεπώς να επηρεάζει αρνητικά τα έσοδα των επιχειρήσεων που ακόμα ελέγχουν.

Το Τέλος του Κόσμου δεν είναι η φυσική καταστροφή της ανθρωπότητας μέσω της καταστροφής της Γης, αλλά είναι η κατάρρευση της πολιτικό-κοινωνικής κατάστασης και συνεπώς μετάβαση σε μια άλλη πραγματικότητα όπου όλα αυτά που θεωρούμε σήμερα ως πολιτισμός θα έχουν τελείως διαφορετική μορφή. Η ψευδό-οικονομία, βασισμένη σε χρέος, που δημιουργήθηκε από τις Τράπεζες με σκοπό τον έλεγχο των κρατών, θα καταρρεύσει στο προσεχές μέλλον, συμπαρασυρόμενη από την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.

Έρχονται αλλαγές, σύντομα, αυτές που ήδη πυροδοτήθηκαν και πλέον είναι αργά να τις σταματήσει κανείς. Γυρισμός δεν υπάρχει πια. Κάναμε, άθελά τους κάποιοι, το πρώτο βήμα και πρέπει να συνεχίσουμε αν θέλουμε το μέλλον μας να είναι δικό μας και να μην ζούμε σε δανεικό κόσμο με δανεική ελευθερία που ορίζεται από το δανεικό χρήμα. Απλά πρέπει να προετοιμαστούμε και να συμβάλουμε στο να περάσουμε το πρώτο αυτό μεταβατικό στάδιο όσο πιο αναίμακτα και ομαλά γίνεται.

Το τέλος αυτό σηματοδοτεί μια νέα αρχή.

Όποιος δεν βλέπει ακόμα τα σημάδια της αλλαγής, καιρός είναι να κοιτάξει γύρω του και όχι την πάρτη του.

Rate this item
(1 Vote)


Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo