Απολογισμός 2011

Η ανθεκτικότητά σας και προσαρμογή στις συνθήκες που χειροτερεύουν καθημερινά είναι αξιοπερίεργη! Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν είναι υπέρ σας και δεν σας τιμούν, αντιθέτως το γεγονός αυτό αποδεικνύει το πόσο σταρχιδιστές είσαστε. Η αδιαφορία για την πάρτη σας, για τις συνθήκες ζωής σας, με φθηνές δικαιολογίες, μου προκαλεί συναισθήματα ντροπής για να αποτελώ μαζί σας το κοινωνικό σύνολο, απόγνωσης και οργής! Θέλω να βγω έξω και να αρχίσω να μοιράζω φάπες και κλωτσιές!

Αλλά…δεν θα έχει νόημα. Το έχετε αποδείξει κιόλας… Πέρασε ένας χρόνος με διαδηλώσεις, «αγανακτισμένους», πορείες και άλλες «δημοκρατικές» παπαριές, που μας επιτρέπουν οι «κατασκευαστές του κοινωνικού περιβάλλοντος»… Και? Ποιο είναι το αποτέλεσμα?

Ναι η πολιτική φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ήταν το κυρίως γεύμα μας που τόσο όμορφα σερβιριζόταν μέσω των μεγάλων ΜΜΑ*, των αγωνιστών της πολιτικής σκηνής και γενικά των εκπροσώπων που εσείς επιλέξατε να βάλετε στον θρόνο. Οι βασιλιάδες μπορεί ως θεσμός να εξαφανίστηκαν, όμως στην πράξη ο θεσμός αυτός απλά μετονομάστηκε σε δημοκρατικό πολίτευμα, με πρωθυπουργό, βουλευτές και παρατρεχάμενους τους. Και εσείς στον ρόλο της άβουλης μάζας, κάτω από την πίεση των πολιτικών παιχνιδιών που δημιουργούνται εις βάρος όλων μας, συνεχίζετε να εκπορνεύεστε. Χάνετε την αξιοπρέπειά σας, πουλώντας τον εαυτό σας, τον ελεύθερό σας χρόνο και τις αξίες που κατακτήθηκαν μετά από χρόνια αγώνων…και όλα αυτά γιατί? Για να μην πονέσει ο κώλος σας?! Να μην σπάσει το νυχάκι σας?! Τι στο διάλο?!

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να γίνετε επιτέλους άνθρωποι?! Μόνο τα ζώα, που δεν είχαν την τύχη να εξελιχθούν διανοητικά όπως εμείς, συνεχίζουν να μην αντιστέκονται στις φάρμες στα βοσκοτόπια και είναι πάντα έτοιμα για σφαγείο αναλόγως την γιορτή.

ΔΟΥΛΟΙ 2012 ΧΡΟΝΙΑ! Καλωσορίσατε στο 2012!

Ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα ευχετήρια του 2011 με καλή χρονιά και τα συναφή, θα κολλήσουν και πάλι τα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών με gigabytes πληροφοριών να διαπερνάνε τον αέρα σε μορφή μικροκυμάτων στις 12 το βράδυ. Θα έλεγε κανείς, ο οποίος πιστεύει στην μεταφορά θετικής ενέργειας και άλλων τέτοιων ηλίθιων θεωριών, ότι αυτό είναι ιδανικό και κάνει καλό και άλλες μαλακίες. Όμως θα διαψευστεί σε λίγο, όταν προσγειωθεί στην πραγματικότητα και δει ότι στην ουσία δεν άλλαξε τίποτα παρά μόνο ένας αριθμός στην ημερομηνία. Το να στείλεις μια ευχή, είναι σαν να λες στον κουτσό να του φυτρώσει το πόδι, δεν θα γίνει τίποτα ως δια μαγείας…

Η κοινωνική υποχρέωση των καλών τρόπων με τις ευχές στις γιορτές δεν απαλλάσσει κανέναν από τις πράξεις ή καλύτερα να πούμε την απραξία τους στην πραγματική συνεισφορά. Με πορδές δεν βάφεις αυγά. Και εξάλλου… θυμηθείτε τι ευχόσασταν πέρυσι… Που πήγαν οι ευχές σας? Τι άλλαξε. Α ναι, άλλαξες αλλά προς το χειρότερο. Όπως πολύ ωραία είπε ένας φίλος «σκεφτείτε πόσο καλή ήταν η χρονιά που ακολούθησε την τελευταία φορά που είπατε αυτές τις γαμημένες λέξεις». Είχε άδικο? ΟΧΙ. Οπότε τι κάνουμε φέτος? Πάλι θα ευχηθούμε τηρώντας τις κοινωνικές μας υποχρεώσεις, ή κάνουμε κάτι μόνοι μας, αλλάζοντας όλο το κοινωνικό παράλογο ώστε η χρονιά που έρχεται να είναι όντως καλή ή τουλάχιστον να οδεύει προς το καλύτερο 2013?

Οι καλοί τρόποι είναι η πράξεις και όχι ανούσια λόγια και ευχές χωρίς προϋποθέσεις προς την υλοποίησή τους.

Δεν άλλαξε τίποτα ακόμα και έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Η υποκρισία με την οποία τρέφεστε και μας τρέφουν, ώστε να ξεχνιόμαστε από την καθημερινότητα, οι γιορτές και διακοπές, δεν μας βοηθάνε να προοδεύουμε από την στιγμή που βρισκόμαστε υπό καθεστώς πραγματικής δουλείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και οι αληθινοί αφέντες του κόσμου αυτού κοιμούνται ήσυχοι βλέποντας εμάς απασχολημένους και αποχαυνωμένους.

Έχουμε κάτι πολύ δυνατό και πολύ εξελιγμένο: είναι ο εγκέφαλός μας. Ας το χρησιμοποιήσουμε φέτος για να αλλάξουμε την καταστροφική πορεία μας.


(* ΜΜΑ-Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης)

Last modified on Saturday, 31 December 2011 14:39
Rate this item
(3 votes)


Add comment


Security code
Refresh

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo