Όλη μας η ζωή είναι επιλογές

Όλη μας η ζωή είναι επιλογές. Έχεις φτάσει εδώ που έφτασες ακλουθώντας μια πορεία που διαμορφώθηκε μέσα από τις επιλογές που έκανες σε κάποιες κρίσιμες στιγμές της ζωής σου. Το μόνο που δεν επέλεξες είναι να γεννηθείς και να σε μεγαλώσουν οι γονείς σου, ενδεχομένως και σχολείο. Από’κει και πέρα, όσο και ασήμαντη ήταν η απόφασή σου, όριζες αυτό που θα είσαι. Μια ζωή αποφασίζεις για τον εαυτό του. Επιλέγεις.

Αυτονόητο ε? Ναι.

Ωραία. Και τώρα βρίσκεσαι εδώ, αντιμέτωπος με την κοινωνία, τους θεσμούς της, την εξουσία, την πολιτική και τις αποφάσεις των πολιτικών.

Είναι πλέον φανερό, ότι η ζωή σου, δηλαδή οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ σου, εξαρτώνται από τις αποφάσεις των πολιτικών, τους οποίους εσύ ο ίδιος επέλεξες να βάλεις στις αρμόδιες θέσεις. Και? Επιλέγεις να μην κάνεις τίποτα?! Παρά να ανέχεσαι το περιορισμένο φάσμα των επιλογών που σου προσφέρονται μέσω από την πορεία που διαγράφεται ανάλογα με τις αποφάσεις που παίρνουν οι λίγοι για την ζωή των εκατομμυρίων σαν και εσένα.

Οι επιλογές σου είναι ως προς το συμφέρον σου, άσχετα το πώς αντανακλούνται στην ζωή των ανθρώπων του κοντινού σου περιβάλλοντος και ενδεχομένως τις ζωές των υπολοίπων ανθρώπων. Δες το σαν το «φαινόμενο της πεταλούδας». Έτσι όμως πρέπει να δεχτείς ότι και οι πολιτικοί, που έχουν την «εντολή» σου να αποφασίζουν για σένα, παίρνουν τις αποφάσεις που αντανακλούνται άμεσα στις ζωές των πολιτών. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον παράγοντα ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Το κάνουν και για το προσωπικό τους συμφέρον. Μιλάω για την πλειοψηφία. Που μας έχει δώσει τις απαραίτητες ενδείξεις ώστε να σχηματίσουμε την άποψή μας. Ποιο είναι το προσωπικό τους συμφέρον? Καταρχάς το χρήμα, που βγαίνει από την καρέκλα. Δεύτερο εξασφάλιση των μελλοντικών τους εισπράξεων μέσω της εξασφάλισης της καρέκλας.

Ανιδιοτέλεια είναι σπάνιο χαρακτηριστικό και σπανίζει ακόμα περισσότερο στους ανθρώπους που κατέχουν την εξουσία, διότι υπάρχει κίνητρο που μπορεί να αποθηκευτεί και να δώσει περισσότερη εξουσία και προσωπική ελευθερία: Το ΧΡΗΜΑ!

Η δουλειά των πολιτικών είναι να δουλεύουν για το συμφέρον του κράτους, τηρώντας τους νόμους του κράτος δηλαδή το Σύνταγμα. Το κράτος είμαστε εμείς οι πολίτες. Δηλαδή η δουλειά τους είναι να κοιτάνε το συμφέρον μας και το συμφέρον της χώρας, διότι η χώρα είναι αυτή που μας προσφέρει όλα αυτά τα αυτονόητα αγαθά, όπως δουλειά, σπίτι, ανέσεις και άλλα κεκτημένα δικαιώματα.

 

Και τώρα ας δούμε την πραγματικότητα…

 

Μας συμφέρει να μειώνονται οι μισθοί μας και οι συντάξεις?
Μας συμφέρει να πληρώνουμε περισσότερους φόρους από τους μειωμένους ήδη μισθούς?
Μας συμφέρει να παραμένουμε σε ένα νόμισμα που επιβάλει να μειώνονται μισθοί και συντάξεις και να αυξάνονται οι φόροι?
Μας συμφέρει να παίρνουν αποφάσεις για εμάς όλοι αυτοί που κερδοφορούν πάνω στην πλάτη μας και μας επιβάλουν τις μειώσεις και τους φόρους?
Μας συμφέρει να αυξάνεται το κόστος ζωής μας και να μειώνονται παράλληλα οι αποδοχές μας?
Μας συμφέρει να γίνονται μαζικές απολύσεις εργαζομένων που θα συμβάλουν στην αύξηση της ανεργίας και συνεπώς στην μείωση της αγοραστικής δύναμης και κλείσιμο επιχειρήσεων που συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και πάει λέγοντας με την γεωμετρική πρόοδο?

 

ΟΧΙ!

 

Δεν νομίζω να συμφέρει κανέναν!

 

Πόσο καιρό σκοπεύετε να μην κάνετε τίποτα για τους εαυτούς σας? Γιατί αν κανείς δεν πρόκειται να κάνει τίποτα δεν θα γίνεται τίποτα πουθενά και για κανέναν. Η επιλογή είναι μπροστά μας. Αλλάζουμε όλα προς το συμφέρον όλων.

 

Όποιες δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στο κράτος, γίνονται λόγω της απαράδεκτης διαχείρισης του κράτους από τους αρμόδιους. Όσοι γκρινιάζετε για τον δημόσιο τομέα, πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό που συμβαίνει είναι αποτέλεσμα της αναποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού. Όσοι γκρινιάζετε για τον ιδιωτικό τομέα που φοροδιαφεύγει (για παράδειγμα) πάλι οφείλεται στην αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ λέγεται αυτό.

 

Που τι σημαίνει? Πρέπει να το φτιάξουμε. Πως? Καταρχάς να απολύσουμε όλους αυτούς που συμβάλουν στην κακή λειτουργία του κράτους. Ποιοι είναι αυτοί? Και ποιοι είναι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις για όλους εμάς? Μπράβο, καταλάβατε…

 

Προσέξτε πολύ καλά ποιες θα είναι οι επόμενες ΕΠΙΛΟΓΕΣ σας γιατί απ’αυτές θα εξαρτηθεί η ζωή σας, η ζωή όλων των υπολοίπων συνανθρώπων μας, οι ζωές των παιδιών σας…και ενδεχομένως οι ζωές των πολιτών σε όλο τον κόσμο. ‘Έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε ένα πολύ καλά παράδειγμα σε όλους. Ενημερωθείτε.

Last modified on Thursday, 01 December 2011 12:43
Rate this item
(2 votes)


Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo