Πόσο πουλάς τον εαυτό σου?

Το ξέρω ότι δεν σας βολεύει αντιμετωπίζετε την αλήθεια έτσι όπως είναι. Οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει πολλά παραμύθια για να ομορφαίνουν την μίζερη ζωή τους, και τα λένε καθημερινά στον εαυτό τους, έτσι….για να μην πονάνε. Ψέματα παντού και σε όλους. «Όλοι λένε ψέματα» λέει ο Dr. House από την ομώνυμη σειρά. Και πόσο δίκιο έχει.  Ή η άλλη αντιμετώπιση: Αν δεν πεις την αλήθεια, δεν μετράει ως ψέμα. Κρύψε τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι, κανείς δεν θα τα βρει με την πρώτη. Όλη σας η ζωή είναι ένα μεγάλο ψέμα.

 

Εντάξει, ας θεωρήσουμε την σταθερά που χρησιμοποιούμε καθημερινός και αναπόφευκτα, ως αποδεκτή. Ας πούμε το χρήμα είναι το παν, είναι η κινητήρια δύναμη, που γυρνάει τα γρανάζια της κοινωνίας. Όλα λειτουργούν με χρήμα, και δεν μιλάω μεταφορικά. Κανένας δεν κάνει κάτι αν δεν πληρωθεί πρώτα. Και αυτό το κάτι αυτός ο κανένας νομίζει ότι το κάνει για τον εαυτό του και μόνο. Το κάνει για να κερδίσει κάτι. Αφήνει απ’ έξω το γεγονός ότι η πράξη που θα κάνει θα ωφελήσει τους άλλους. Δεν έχει συνηθίσει να σκέφτεται ότι η πράξη του είναι καλή κατά μια έννοια, κάνει καλό σε κάποιον, ασχέτως με το κόστος. Αφήνει απ’ έξω και το άλλο γεγονός, ότι ζει με αυτά που έχουν δημιουργήσει κάποιοι άλλοι. Όλα αυτά θεωρούνται ως «Έτσι είναι».

 

Έτσι είναι? Δηλαδή όλοι πρέπει να κάνουν κάτι, ώστε όλοι να έχουμε κάτι και να μπορούμε να ζήσουμε? Δηλαδή αν δεν κάνουμε τίποτα κανένας δεν θα έχει τίποτα και δεν θα μπορεί να ζήσει? Δηλαδή όλοι μας αναπόφευκτα πρέπει να συνεισφέρουμε ώστε να επιζήσουμε ως ανθρωπότητα? Δηλαδή αν δεν υπήρχε αυτή η κινητήρια δύναμη που προαναφέραμε (το χρήμα), δεν θα κάναμε τίποτα και θα είχαμε εξαφανιστεί ως είδος?

 

Δηλαδή δεν μας φτάνει το γεγονός ότι για να επιβιώσουμε πρέπει όλοι να συνεισφέρουν? Πρέπει δηλαδή να έχουμε το χρήμα να μας το θυμίζει? Μάλιστα… Αυτό σημαίνει πρόοδος. Μπράβο μας. Και εις ανώτερα…

 

Και τώρα στο ψητό…
Κάνεις κάτι, εργάζεσαι, προσφέρεις τον εαυτό σου, σπαταλάς χρόνο από την ζωή σου, για πρώτο και κύριο… για τα λεφτά. Δηλαδή? Αναλόγως με την προσφορά σου, τις ώρες και το είδος της, θα πάρεις ανάλογα χρήματα που θα αντιστοιχούν σε κάποιο είδος ελευθερίας που απομένει από τις υπόλοιπες, εκτός εργασίας, ώρες…

 

Και τι διαφορά έχεις από μια πόρνη? Και αυτή πουλάει τον εαυτό της, τις ώρες από την ελεύθερη ζωή της. Α ναι, αυτή πηδιέται με όλους για χρήμα. Προσφέρει απόλαυση και ξελάφρωμα στα κουρασμένα αγοράκια ή γεμάτα αδρεναλίνη άνδρες. Εξάλλου το φαινόμενο αυτό συναντάται και στις γυναίκες που ψάχνουν πλούσιους άνδρες. Πηδιούνται μ’ αυτούς που έχουν χρήματα. Μόνο που αυτό το ονομάζουν γάμο και έρωτα και όχι πορνεία.

 

Όλα τα κάνετε για τα χρήματα. Οπότε γιατί να λέμε ψέματα ή να μην τα λέμε όλα με το όνομα τους? Γιατί καταρχάς να λέτε ψέματα στους εαυτούς σας? Όταν σας ρωτάνε πόσα χρήματα παίρνεις, κανονικά ισχύει το για πόσο πουλάς τον εαυτό σου, πόσο κοστίζεις. Γιατί, όταν παίρνεις χρήματα δίνεις κάτι, πουλάς κάτι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τον εαυτό σου. Κακό είναι?

 

Ναι είναι κακό! Και δεν θέλετε να το παραδεχτείτε! Και έτσι λειτουργεί όλη η κοινωνία μας!

Rate this item
(0 votes)


Add comment


Security code
Refresh

Jholidis

Δεν είμαι μέλος της κοινωνίας αυτής, καμιάς κοινωνίας δεν είμαι…απλά συνυπάρχω αναγκαστικά.

Website: www.jhweb.gr

My World

Follow....

FacebookTwitterYoutubeGoogleVimeo